Оборонне відомство Німеччини направить в Україну військових консультантів

| Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Оборонне відомство Німеччини направить в Україну військових консультантівОборонне відомство Німеччини направить в Україну військових консультантів

У Києві 8 грудня заступник Міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов та Парламентський державний секретар Міністерства оборони Федеративної Республіки Німеччина Ральф Браукзіпе підписали угоду про направлення в Україну німецьких військових консультантів.

Згідно цієї угоди, консультанти з Німеччини прибудуть до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові для надання дорадчої допомоги.

За словами Ральфа Браукзіпе, це чергове свідчення міцного співробітництва між двома державами.

Міністр оборони України Степан Полторак також провів зустріч із секретарем Міністерства оборони Німеччини. Під час зустрічі учасники обговорили ситуацію на Сході України та оборонну реформу.

«Ми розглядаємо Німеччину як надійного партнера, і готові до розширення та зміцнення двосторонньої співпраці», – зазначив Міністр оборони України.

Глава оборонного відомства подякував уряду Німеччини за політичну підтримку та лікування поранених бійців АТО.

«87 військовослужбовців, які зазнали поранень під час бойових дій на Сході України, пройшли реабілітацію та лікування у німецьких медичних закладах, – зазначив Міністр оборони. – Окрім цього німецькі медики шість разів приїздили в Україну для обміну досвідом».

Своєю чергою, Ральф Браукзіпе зазначив, що справжня дружба підтверджується у складні часи, тому Німеччина й надалі надавати свою підтримку Україні.

«Кожна держава має право самостійно визначати напрям зовнішньої політики, – підкреслив держсекретар Міноборони ФРН. – Тому ми будемо підтримувати український євроатлантичний вибір».

Також на зустрічі Ральф Браукзіпе зазначив, що Німеччина підтримує санкції проти Російської Федерації і не бачить жодних підстав для їх скасування.

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати