У Китаї дрон з вогнеметом пристосували до чищення ліній електропередач

| Технології | Автор: Web admin
По-русски

flame-spewing droneflame-spewing drone

У китайському місті Сан Ян, провінція Хубей, відбулися випробування дрона з вогнеметом, який призначений для видалення сміття з ліній електропередач.

Як правило, видаленням сміття займаються співробітники енергетичних компаній, які знімають його вручну з люльки телескопічної автовишки. Такий метод простий, однак має відчутні недоліки – в кожному осередку сміття необхідно розкладати опори і піднімати люльку, на що витрачається 5-10 хвилин.

Одна з китайських компаній протестувала в Сан Яні новий спосіб очищення ЛЕП від сміття, використавши для цього дрон з вогнеметом.

Power company uses flame-spewing drone to burn rubbish off high-voltage wires

Жодних подробиць про проведені випробування поки не оприлюднили – наприклад, не відомо, чи була тестова лінія під напругою.

Також незрозуміло, яким чином планується захищати безпілотник від електромагнітного випромінювання при роботі з високовольтними ЛЕП.

1,0 1 -1 4
Коментарів (3)

  • 21.02.2017 15:42
    #
    - 1 +

    Температура горения того же напалма порядка 900 градусов. Интересно, как к воздействию такой температуры отнесется изоляция самих проводов?

  • 21.02.2017 16:42
    #
    - 3 +

    Це не тільки швидше, але й зручніше. Вишка не всюди й проїхати зможе. Та й набагато безпечніше бо виключає людей які б працювали на токоведучих частинах. Молодці китайці, якщо тільки їхній літаючий огнемет буде надійно працювати.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати