Як жінці-стрільцю впоратися з упередженим ставленням від чоловіків

| Жінки та зброя | Автор: Web admin
По-русски

Women ShootersWomen Shooters

Згідно з останньою статистикою, жіночий сегментом збройової промисловості на сьогодні є найбільш швидко зростаючим. На жаль, багато хто про це не знає і продовжує називати жінок слабкою статтю.

У цій статті ми розглянемо кілька ситуацій, в які потрапляють жінки, а також розповімо про те, як потрібно відповідати на неналежне ставлення від чоловіків.

1. Прискіпливі спостерігачі

Навіть якщо ви найкращий у світі інструктор, завжди хтось скаже, що пістолет ви тримаєте неправильно, і захоче вас повчити. На вас будуть дивитися, як на жінку, що вскочила в біду і чекає героя, який би її врятував.

Як з таким боротися? Звичайна фраза «Все гаразд, дякую» відразу дасть йому зрозуміти, що його присутність необов'язкова і він, найпевніше, залишить вас у спокої.

2. Ігнорування

Багатьох жінок, що заходять у магазин зброї, продавці вважають за краще ігнорувати. А тільки-но до прилавка підійде покупець чоловічої статі, він миттю отримує свою порцію уваги. Більшість продавців просто не вірять у те, що їм вдасться щось продати жінці, або ж вони гадають, що ви просто чекаєте свого чоловіка/хлопця/брата.

Фраза «Вибачте, чи можна вас на хвилинку» відразу приверне його увагу. Як тільки він побачить, що ви теж знаєтесь на зброї, він зрозуміє, що ледь не втратив клієнта, і з радістю допоможе вам. Головне – не влаштовувати сцен і не намагатись вчити його манерам. Він просто не очікує зацікавленості у зброї від жінок.

3. Безтолковий продавець

Дуже часто продавець вважає, що зброю ви купуєте не для себе, а для свого чоловіка. На перший раз на це можна і не звертати увагу, але коли це повторюється, терпець може й урватись. А ще він краще за вас знає, який тип зброї потрібен жінкам, і обов'язково запропонує вам купити револьвер, адже він набагато простіший, та й взагалі ви не зможете звести кожух-затвор напівавтоматичного пістолета.

Як і в минулому прикладі, він просто не очікує, що жінка може зайти в магазин за зброєю для себе. Фраза «Дякую, але я знаю, навіщо прийшла, і ні, це не револьвер» може його здивувати, і він навіть захоче перевірити, наскільки ви вмієте поводитися з пістолетом. Але тільки-но він побачить, що ви знаєтесь на зброї, він обов’язково вас запам'ятає і не повторюватиме подібної помилки під час вашого наступного візиту.

4. Пихатий експерт

Одного разу автор цієї статті готувала огляд пістолета, і їй потрібно було залучити до справи власника ліцензії FFL, щоб організувати доставку цього пістолета. Вона звернулася за допомогою до співробітника стрілецького клубу, членом якого вона теж була. Але у відповідь вона почула фразу: «А кому взагалі цікава твоя думка?», і кинула ідею з написанням огляду.

Через кілька років автор проходила курси сертифікації NRA Pistol, які проводив той самий «експерт». Для демонстрації деяких сценаріїв йому знадобились добровольці, і він викликав кількох чоловіків і єдину жінку в класі. Він чекав, що автор не впорається із завданням, але вона проявила себе на рівні з іншими. І з того часу, він вже звертався до неї з повагою.

5. Зарозумілість

Свого часу донька автора статті прийшла на лекцію в коледжі одягнувши кепку з написом «Springfield». Поруч з нею сидів хлопець, який, побачивши напис, сказав: «Springfield? Ти хоч знаєш, що це таке?». Трохи згодом була тому хлопцю наука про те, що донька знає, а що ні, а потім вони затоваришували і разом ходити на стрільбище.

Дуже легко натрапити на таких людей. Хоча в таких випадках найкраще просвітити невігласів про останню збройову статистику, і пояснити, що жінки так само, як і чоловіки, мають право захищати себе і свої сім’ї.

0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (5)

  • 01.05.2017 17:45
    #
    - 2 +

    Ні про що!!!

  • 01.05.2017 20:39
    #
    - 1 +

    По моєму, автор статті сам вважає, що всі жінки не можуть дати собі ради в житті. І згоден з паном Юрієм, стаття ні про що.

  • 02.05.2017 16:19
    #
    - 1 +

    Ну кому про що, а кому ні про що. Ви ж ніби не жінки, щоб зрозуміти про що йде мова і в такі ситуації не потрапляли. Може не доволі чітко і в легкому напівжартівливому форматі, але автор в праві вибирати стиль написання.

  • 02.05.2017 19:20
    #
    - 1 +

    Ну це очевидно переклад статті з якогось американського журналу, який до реалій України відноситься аж ніяк. У нас тут справжня рівність - людям, незалежно від статі - не можна мати право на захист. Зате у нас є супергерої типу Людини-Пашинськго і всяких Шкіряків. Ліцензія FFL, NRA certification - для кого це написано?

  • 02.05.2017 19:55
    #
    - 0 +

    Ну ось чому якщо жінка зайде до зброярського магазину, то їй і револьвер, і глок, а як чоловік - то заборонено законодавством?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати