Унікальна трьохствольна рушниця від компанії Boss&Co

| Незвичайна та спеціальна зброя, Рушниці, Колекційна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Збройову систему з трьома стволами і одним спусковим гачком розробив Джон РобертсонЗбройову систему з трьома стволами і одним спусковим гачком розробив Джон Робертсон

Збройна компанія Griffin&Howe виставила на продаж одну з найрідкісніших моделей зброї у світі – столітня трьохствольна рушниця виробництва британської фірми Boss&Co.

SxSxS Boss&CoSxSxS Boss&Co

Загалом фірма Boss&Co випустила дві рушниці під назвою SxSxS – перша з них (під номером 4605) з'явилася у 1898 році і була виконана в 12-му калібрі. Цей екземпляр придбав британець Герберт Лоутон, у будинку якого вона згорілі під час пожежі у 1922 році.

Другу рушницю було виготовлено в 16-му калібрі (серійний номер 4690) у 1901 році на замовлення італійця В. Балді. Рушниця довгий час належала родині Балді, а потім кілька разів її перепродавали колекціонерам зброї. В 2016 році цю рушницю викупила компанія Griffin&Howe та відреставрувала.

SxSxS Boss&CoSxSxS Boss&Co

Збройову систему з трьома стволами і одним спусковим гачком розробив Джон Робертсон, який керував компанією Boss&Co на стику XIX і XX століть. За період 1883-1885 рр. Робертсон зареєстрував три патенти на ударно-спусковий механізм для багатоствольної рушниці з одним спусковим гачком.

Рушниця стріляє послідовно – спочатку перший, потім другий і третій ствол. При перезаряджанні механізм повертається у вихідне положення і знову починає стріляти з першого ствола.

SxSxS Boss&CoSxSxS Boss&Co

Як вказано в описі лота, зброя чудово зберігалась і продається в оригінальному кейсі із набором аксесуарів. Заявлена ціна рушниці становить $333 333,33.

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати