У Росії чоловік з вікна будинку стріляв у перехожих і кидав гранати в силовиків

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Спецоперація із затримання стрільця у селищі КратовоСпецоперація із затримання стрільця у селищі Кратово

10 червня 50-річний Ігор Зенков забарикадувався у приватному будинку в російському селищі Кратово й почав стріляти по випадкових перехожих.

Незабаром місце події оточили співробітники МВС. На їхню пропозицію скласти зброю й здатися він не тільки не припинив стріляти, а й почав кидати бойові гранати.

Через кілька годин спецназ почав силове захоплення. Однак штурм будівлі не пройшов вдало – злочинець відстрілювався, а також підпалив своє укриття і втік.

До моменту, коли Зенкову вдалося покинути будинок, де він ховався, селище вже оточили сили МВС. Загалом на місці працювало близько 200 співробітників відомства. Крім того, для посилення оперативної групи прибули бронеавтомобілі «Тигр», «Урал» і бронетранспортери Росгвардії.

Коли злочинця вдалось блокувати, він чинив серйозний опір – протягом декількох годин відстрілювався і кидав гранати. Загалом пролунало 14 вибухів. На початку нової доби офіційний представник МВС повідомив, що Зенкова ліквідовано.

Повідомляють, що Зенков убив чотирьох сусідів і поранив чотирьох нацгвардейцев. За попередньою інформацією, на злочинця не було зареєстровано жодної одиниці зброї.

Дядечка из Кратова

Про Зенкова відомо, що з 1992-го по 2014 рік він працював у МНС слюсарем, регулярно бував у «гарячих точках», але в бойових діях участі не брав (раніше повідомлялося, що він міг воювати в Афганістані або Чечні).

Зенков був «чорним копачем» – він захоплювався пошуками старої зброї, а в заяві Слідчого комітету йдеться, що зброя, з якої чоловік стріляв, «була старих зразків – частина зброї привезена їм з відрядження в Чечні, частина – саморобна», серед них «Маузер» та двоствольна рушниця Іж-18.

За півроку до того він втратив роботу, через що був у пригніченому стані. На місці вбивств знайшли передсмертний лист, в якому Зенков написав, що втомився від життя.

Лише тиждень тому ми розповідали про те, що в Тверській області Росії сталося масове вбивство: через побутовий конфлікт чоловік розстріляв дев'ятьох осіб.

1,0 1 -1 1
Коментарів (5)

  • 12.06.2017 16:59
    #
    - 2 +

    "За попередньою інформацією, на злочинця не було зареєстровано жодної одиниці зброї."
    В нас така ж сама система, здерта у москалів. )))

  • 12.06.2017 18:45
    #
    - 4 +

    С каких пор ИЖ-18 двуствольным стал?

    • 13.06.2017 00:38
      #
      - 2 +

      Ну там чітко написано - саморобна!!! :)

  • Если ты устал от жизни... то причём тут другие люди, в которых ты, мудила, стреляешь и которые от жизни отнюдь не устали???


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати