Поліція Техасу попереджає - озброєні громадяни мають право захищати свої пам'ятники

| Самооборона, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Пам'ятник Техаському Рейнджеру в місті Остін, столиці штату ТехасПам'ятник Техаському Рейнджеру в місті Остін, столиці штату Техас

Як відомо, у зв'язку з бажанням місцевої влади знести пам'ятник генералу конфедератів Роберту Едварду Лі, в м. Шарлоттсвілль, штат Вірджинія, відбулися зіткнення між кількома групами радикалів. У місті навіть був введений режим надзвичайного стану.

У зв'язку з цим, деякі свідомі громадяни в штаті Техас вирішили діяти на випередження - інструктор поліцейської академії Філ Райан в своєму пості в Facebook попередив протестувальників про те, що вандалізм і руйнування монументів в Техасі може привести до загибелі осіб, які беруть участь в цьому.

Згідно кримінального кодексу штату Техас, громадяни мають право захищати свою або чужу власність, якщо вони бачать, що хтось намагається її зруйнувати, вкрасти і т.д., або вже зробив злочинне заподіяння шкоди.

Стаття 9.42 Кримінального кодексу Техасу говорить: особа має право застосовувати смертельну силу проти іншої особи для захисту земельної власності або рухомого майна:
(2) в разі, якщо така особа виправдано вважає, що застосування смертельної сили необхідно:
(А) для запобігання спроби скоєння підпалу, грабежу, пограбування, крадіжки в нічний час, або злочинного заподіяння шкоди в нічний час (нічний час починається через 30 хвилин після заходу сонця і закінчується за 30 хвилин до сходу).

А так як злочинне завдання шкоди, яким є вандалізм, в Техасі є кримінально караним злочином, вдень чуже майно можна захищати, а вночі, за спроби нанести йому шкоду, можна навіть застосовувати зброю.

1,0 1 -1 5
Коментарів (4)

  • 28.08.2017 12:27
    #
    - 4 +


    законы, которые люди выстрадали для себя. большое количество простых обычных людей, которым не надо доказывать что заработанное тяжким трудом и потерей здоровья имущество они имеют право защищать ...

  • 28.08.2017 13:38
    #
    - 2 +

    Абсолютно с Вами согласен , ЗАКОНЫ , которые работают для защиты интересов общества ( действительно выстраданные , иногда и в ходе вооружённых противостояний ) , а не " законы " принимаемые за бабло , отстаивающие интересы отдельной категории граждан , позволяющие контролировать " государственные интересы " , читай свои .

  • 28.08.2017 22:09
    #
    - 0 +

    Аплодую стоячи!!!

  • 30.08.2017 16:44
    #
    - 1 +

    В нашому крімінальному кодексі в статтях про самозахист в загалі нема такого розуміння як застосування смертельної сили проти іншої особи для захисту. По факту бандити нас можуть вбивати ми їх ні.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати