Стіві Уандер бастує проти основоположних законів «Сastle doctrine»

| Політики та зброя, Законодавство, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски In English

Стіві УандерСтіві Уандер

Славетний співак і композитор Стіві Уандер заявив, що на знак протесту до визвольного присуду, який було винесено Джорджу Циммерману, він відмовляється виступати у Флориді або у будь-якому іншому штаті США, де діє закон «Stand Your Ground».

Принцип «Stand Your Ground» є елементом «Доктрини фортеці» і означає буквально «стій на своїй землі (стій на своєму)» або ж «не зобов’язаний відступати» («no duty to retreat»). Це означає, що, якщо самозахист зі зброєю є так чи інакше законнім й відбувається в місті, в якому такий самозахист зчиняється на законних підставах, йому не потрібно відступати перед безпосередньо атакуючим злочинцем, або під загрозою такої атаки.

«Я вирішив, що відсьогодні, доки закон «Stand Your Ground» не буде скасовано у Флориді, я ніколи не буду давати там концерти», – проказав Уандер глядачам: – І взагалі, я не буду виступати там, де діє цей закон – в будь-якому штаті або країні світу. Я роблю це заради тих, кого ми втратили у боротьбі за справедливість. Загиблих не повернути до життя, та в наших силах зробити так, щоб їх вбивці отримували заслужену кару. Наші голоси почують у всьому світі, заради змін на краще та рівності у всьому. Я знаю, ми зможемо».

У багатьох штатах США в тій чи іншій формі діє закон «Stand Your Ground»: Алабама, Аляска, Аризона, Каліфорнія, Флорида, Джорджія, Індіана, Айова, Канзас, Кентуккі, Луїзіана, Мен, Массачусетс, Мічиган, Міссісіпі, Міссурі, Монтана, Нью-Гемпшир, Північна Дакота, Огайо, Оклахома, Пенсільванія, Род-Айленд, Південна Кароліна, Південна Дакота, Теннессі, Техас, Юта, Західна Вірджинія, Вісконсін і Вайомінг.

Стіві Уандер зробив цю заяву в Квебеку (Канада), де люди мають право застосовувати зброю задля самооборони, якщо вони відчувають, що це виправдано, й не зобов’язані поступатися.

За іронією долі адвокати Циммермана не будували судову оборону на законі «Stand Your Ground». Вони використовували стандартне формулювання про самозахист.

Stevie Wonder Reacts to Zimmerman Trial Verdict

1,0 1 -1 1
Коментарів (3)

  • 19.07.2013 16:55
    #
    - 2 +

    Чего ж они так за гопоту ратуют-то?

  • 19.07.2013 20:33
    #
    - 1 +

    Євреї не дали в образу свого, молодці, але причому тут закон хіба від цього він став поганим? Особисто мене здивував вердикт присяжних я не на їх стороні. Але відміняти з цієї причини закон принаймні нерозумно. Американці на це не підуть.

  • 07.07.2020 20:27
    #
    - 0 +

    We will miss you... Bye...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати