Дослідження: спроби незаконно придбати зброю в інтернеті здебільшого провалюються

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Стенд Smith&Wesson на SHOT Show 2016Стенд Smith&Wesson на SHOT Show 2016

За останні кілька років федеральні агенти США проводили дослідження, щоб з'ясувати, чи здатне чинне законодавство впливати на онлайн-покупки і чи дійсно так легко можна придбати зброю в інтернеті.

Агенти знаходили приватних продавців на різних торгових майданчиках та форумах, бо для таких продажів не потрібно проходити біографічні перевірки.

Всі 72 спроби агентів, що вдавали з себе звичайних покупців, провалилися:

  • у 56 випадків продавець відмовлявся відправляти покупцеві зброю, коли той заявляв, що має проблеми із законом і йому заборонено володіти зброєю
  • в 5 випадках акаунти покупців блокувалися
  • в 11 випадках угоди виявлялися шахрайством збоку продавців.

З липня 2015 по листопад 2017 років агенти також спробували свої сили в «темній павутині» – і лише дві з семи спроб удало закінчилися. Їм вдалося придбати напівавтоматичну гвинтівку AR-15 зі стертим серійним номером, а також пістолет-кулемет «Узі». Обома продажами відразу зайнялися правоохоронні органи.

Варто зауважити, що ATF не веде окремого обліку арештів, які пов'язані з торгівлею зброєю онлайн. Однак повідомляється, що за 2014-2016 роки за підозрою у незаконній торгівлі, володінні та переміщенні зброї між штатами, було заарештовано 13 тис. осіб, і в 89% випадках все закінчилося тюремними термінами.

Це дослідження в чергове доводить, наскільки відповідальними людьми є озброєні громадяни, і що проблема не в них, а в злочинцях, котрі знаходять нові способи заробити на крові.

Web admin Автор: Web admin11241,1 Переглядів: 657 , Коментарів: 2 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (2)

  • 19.01.2018 17:41
    #
    - -1 +

    Таити , таити , нас и тут не плохо кормят , промурлыкал тоша , сказано ведь « не на часи « , ходят тут умники всякие , исследователи .

  • 19.01.2018 18:01
    #
    - 2 +

    у нас всё проще)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати