Корпус морської піхоти США отримає оновлену гвинтівку M38

| Силові структури, Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

M38 Squad Designated Marksman RifleM38 Squad Designated Marksman Rifle

За кілька років гвинтівка M27, яка побудована на базі Heckler&Koch HK416, стала улюбленою зброєю американських морпіхів. M27 виявилася настільки універсальною, що в 2011 році вона навіть замінила кулемет M249, а незабаром командування планує замінити нею карабіни M4.

Більш того, зараз військові випробовують нову версію M27 під назвою M38 Squad Designated Marksman Rifle. Нова зброя призначена для піхотних снайперів, які діють разом із загоном.

M38 Squad Designated Marksman RifleM38 Squad Designated Marksman Rifle

Гвинтівка M38 оснащується прицілом Leupold TS-30A2 Mark 4 2.5-8x36 мм, який в рази кращий за Trijicon TA11SDO-CP, що проходив випробування морськими піхотинцями раніше. Але не прицілом єдиним – давно не секрет, що в армії США все частіше висловлюються про необхідність використовувати глушники. На фотографіях з польових випробувань можна побачити, що на гвинтівках M38 саме вони і встановлені.

Все це означає лише одне – Корпус морської піхоти отримає нові можливості при виконанні бойових завдань – а це саме те, чого вимагає 17-річна війна з тероризмом.

M38 Squad Designated Marksman RifleM38 Squad Designated Marksman Rifle

Під час патрулювання в Іраку солдати часто потребують швидку і точну гвинтівку, яка здатна нейтралізувати рухому мішень. А в Афганістані, наприклад, ворог часто стріляв з відстаней, на яких американські солдати просто не могли вести ефективний вогонь, особливо без оптичних прицілів із збільшенням.

Тому, подальший розвиток гвинтівки M27 може вирішити ці проблеми. І не варто забувати про те, що M27 – це ще й кулемет, який відмінно поєднується з карабінами M4, тому під час бойового контакту ворогові важче виявити кулеметника.

В Америці є приказка: «Кожен морський піхотинець – це стрілець». А з гвинтівкою M27/M38 кожен морський піхотинець – це і стрілець, і кулеметник, і снайпер.

M38 Squad Designated Marksman RifleM38 Squad Designated Marksman Rifle

Web admin Автор: Web admin11228,1 Переглядів: 1141 , Коментарів: 1 - 6 +
1,0 1 -1 6
Коментарів (1)

  • 24.01.2018 19:17
    #
    - 1 +

    Усе вірно - збільшення дистанції бою за рахунок технологічної переваги.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати