Камера, світло, мотор... Суд, в’язниця

| Політики та зброя, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски In English

Камера, світло, мотор... Суд, в’язницяКамера, світло, мотор... Суд, в’язниця

Законодавчі ініціативи штату Нью-Йорк, які спрямовані на посилення контролю над вогнепальною зброєю, призвели до зовсім несподіваних наслідків. Велетні кіноіндустрії стурбовані можливою необхідністю перенести зйомки багатьох популярних серіалів та нових фільмів на територію інших штатів.

Наприклад, обмеження на місткість магазину не більше 10 набоїв призвели до того, що проведення більшості зйомок зі сценами перестрілок стало незаконним.

Актори в ролях поліцейських й «поганих хлопців» часто-густо використовують демілітаризовані зразки зброї зі стандартними магазинами, які, як правило, вміщають більше і навіть НАБАГАТО більше, ніж 10 набоїв. Це надає картинам реалістичності та видовищності, які так потрібні глядачам.

За новими вимогами, використання такої зброї, навіть як реквізиту, є незаконним. Таким чином, актори, що знаходяться, як на знімальних майданчиках, так і на зйомках в місті, мають зробити непростий вибір.

Можна побігати перед камерами з явно «цивільною» зброєю, зриваючи на прем’єрах заслужені вибухи реготу. Дійсно, як ви поставитеся до картини, в котрій «поганий хлопець» озброєний автоматом з магазином на 10 набоїв? Напевно, ви вирішите, що злочинність «настільки перевелись на злидні», що грошей на набої вже не вистачає?

Варто завважити, що кіноіндустрія в Нью-Йорку загніздилася вже давно й міцно. І тільки в 2011 році принесла місту прибуток в $ 7,1 млрд. За інформацією Американської асоціації кінокомпаній, на сьогодні в різних районах міста знімається 27 фільмів та серіалів, в яких використовується зброя, що нині потрапила під обмеження нового закону.

Збройний склад кіностудіїЗбройний склад кіностудії

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг – затятий прихильник анти-збройових законів, та навіть він визнавав, що для кіноіндустрії необхідно зробити виняток. Однак губернатор штату Ендрю Куомо провів законопроект через Палату Представників та Асамблею лише за два дні, не залишивши опонентам жодних шансів й «забувши» про попередження, які звучали від працівників кіно під час обговорення законопроекту.

Тепер багато студій розмірковують над тим, чи не перенести їм зйомки в інші штати. Наприклад, до Каліфорнії – там завжди нестача робочих місць. У південних штатах щедрі податкові пільги, а в Луїзіані майже немає обмежень на носіння зброї. Переїзд студій – процес клопітливий, дорогий та цілком реальний. Щоправда не варто забувати, що через це буде звільнено більше ніж 40,000 мешканців штату Нью-Йорк, а їхні місця отримують мешканці інших штатів, закони яких не устромлятимуть палиці в колеса.

P.S. З 2005 року у Нью-Йорка найнижчий індекс злочинності серед 25 найбільших американських міст. 28 листопада 2012 увійшло в сучасну історію Нью-Йорка як день, коли в найбільшому мегаполісі США не було скоєно жодного злочину із застосуванням насильства – вбивства, зґвалтування, пограбування або бійки.

Камера, свет, мотор… Суд, тюрьма

1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати