Сезон полювання розпочався зі смерті людини

| Рушниці, Техніка безпеки, Полювання | Автор: Web admin
По-русски

 Сезон полювання розпочався зі смерті людиниСезон полювання розпочався зі смерті людини

10 серпня, в день відкриття сезону полювання на пернату дичину в Полтавській області підстрелили чоловіка, який кількома годинами пізніше помер у реанімації.

На Полтавщині під час полювання чоловік виконав постріл, який став смертельним для товариша. Як стало відомо, обидва знаходилися в човні. Саме в ту мить, як один з мисливців вистрілив у пернату дичину, його товариш зненацька підскочив. В результаті він отримав поранення в голову. Постраждалий чоловік помер в реанімації через дві години, так і не опритомнівши.

Правоохоронці встановили, що учасники трагедії в той день були тверезими. Було відкрито кримінальну справу за частиною 1 статті 119 (вбивство через необачність – від трьох до п’яти років позбавленням волі)

Полювання на території України на пернату дичину відбувається з серпня місяця, на копитних – з вересня, а на смухатого звіра – з листопада.

Заборонено полювати без відповідних документів, а саме: без посвідчення мисливця, щорічної контрольної картки обліку здобутої дичини та порушень правил полювання, з поміткою про сплату державного мита, дозволу на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка) та дозволу на право використання вогнепальної зброї.

Вогнепальна зброя, під час перенесення або перевезення, повинна бути у розрядженому стані. Також забороняється полювати на відстані, меншій за 200 метрів від будівель населених пунктів та окремо розташованих споруд, де можуть знаходитися люди, а також категорично заборонено стріляти на «шум», «шурхіт», в гілля й очерет, що гойдається, або ж у погано видиму ціль.

1,0 1 -1 1
Коментарів (3)

  • 14.08.2013 13:08
    #
    - 3 +

    К сожалению. банальное нарушение ТБ.

  • 14.08.2013 15:42
    #
    - 2 +

    Бывает. В автомобильных авариях погибает гораздо больше людей и почти ежедневно. Охотничье оружие такой же источник повышенной опасности. И также требует к себе уважения и строгого соблюдения всех правил обращения с ним.

  • 05.06.2014 09:40
    #
    - 0 +

    Нарушение правил. В лодке нужно сидеть спиной друг к другу.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати