Пістолетні хвати: які з них ефективні, а які – ні?

| Короткоствольна зброя, Техніка безпеки | Автор: Web admin
По-русски

Handgun Grips Handgun Grips

Із правильним хватом зброя стає продовженням руки стрільця і стріляє більш точно. Правильний хват також допомагає впоратися з відбоєм і контролювати кожен постріл та швидко прицілюватися.

На жаль, не всі знають, як правильно тримати зброю, тому в цій статті ми розглянемо як погані, так і хороші приклади хвату короткоствольної зброї.

Погані приклади

«Чашка чаю»

При такому хваті допоміжна рука не бере участі в поглинанні відбою.При такому хваті допоміжна рука не бере участі в поглинанні відбою.

Цей хват був популярним у бойовиках 90-х років. Фактично, зброя утримується тільки однією рукою, а друга лише підтримує її. Такий хват мало допомагає боротися з відбоєм при пострілі.

Перехрещені великі пальці

Перехрещені пальці можуть легко потрапити під кожух-затвор пістолета.Перехрещені пальці можуть легко потрапити під кожух-затвор пістолета.

Під час руху, кожух-затвор може легко «закусити» перехрещені позаду пальці. Від такого хвату потрібно відразу відучуватися – краще скласти пальці один на інший, розмістивши їх на одній стороні рамки пістолета.

Вказівний палець на передній частині спускової скоби

Дехто вважає, що такий хват допомагає впоратися з віддачею, але насправді він послаблює хват.Дехто вважає, що такий хват допомагає впоратися з віддачею, але насправді він послаблює хват.

Такий приклад хвату можна зустріти і у професіоналів на змаганнях. Але сила відбою рухається шляхом найменшого опору, тому без одного пальця на рукоятці пістолет може відхилити саме в «неприкриту» сторону. Для надійного приборкання відбою, потрібно обхопити сильну руку всіма пальцями допоміжної руки.

Хват за зап'ясток

Не дивіться на героїв бойовиків – це поганий приклад хватуНе дивіться на героїв бойовиків – це поганий приклад хвату

Жорстка фіксація зап'ястя важлива, але не варто хапатися саме за зап'ясток. У такому випадку допоміжна рука ніяк не допомагає впоратися з відбоєм. Для стабілізації зброї потрібні обидві руки – ви ж не Брудний Гаррі.

Dirty Harry (10/10) Movie CLIP - Do l Feel Lucky? (1971) HD

Хороші приклади

Револьверний хват

Великий палець допоміжної руки не повинен втручатися.Великий палець допоміжної руки не повинен втручатися.

Хороший револьверний хват – це коли сильна рука розташовується якомога вище на рукоятці, залишаючи місце для руху курка. Вказівний палець сильної руки повинен розташовуватися уздовж рамки, а всі інші – охоплювати рукоятку. Великий палець допоміжної руки лежить на іншому великому пальці, але не дуже близько до барабану, щоб уникнути опіків при стрільбі.

Пістолетний хват

Складі один на іншому великі пальці забезпечують найкращий хват.Складі один на іншому великі пальці забезпечують найкращий хват.Складі один на іншому великі пальці забезпечують найкращий хват.Складі один на іншому великі пальці забезпечують найкращий хват.

Кут між великим і вказівним пальцями сильної руки моє бути схожим на літеру «V», і ця форма повинна розташовуватися якомога вище на рукоятці. Це допомагає впоратися з відбоєм при кожному пострілі.

Вказівний палець лежить уздовж спускової скоби, інші – охоплюють рукоятку. Допоміжна рука охоплює сильну, не перехрещуючи пальці. Обидва великі пальці розташовуються на одній стороні рамки.

Модифікації правильного хвату також допускаються, відповідно до фізичних можливостей. Головне – щоб поводження зі зброєю було безпечним, а постріли були влучними. Наближення до ідеального хвату – це ваша мета, але головним тут є практика і покращення навичок.

Web admin Автор: Web admin11228,1 Переглядів: 1309 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати