Що відомо про суддю Бретта Кавана, якого Трамп номінував в Верховний суд США

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Brett KavanaughBrett Kavanaugh

Президент США, нарешті, обрав заміну для судді Ентоні Кеннеді, який виходить на пенсію з Верховного суду.

9 липня Трамп номінував окружного суддю округу Колумбія Бретта Кавана. Що нам відомо про нього? Чи буде він захищати Другу поправку? Відповідь на це питання можна знайти у попередній справі, яку розглядав цей суддя.

Відео. Заява судді Кавана щодо своєї номінації до Верховного суду США.

Judge Brett Kavanaugh complete remarks (C-SPAN)

Особлива думка Бретта Кавана

У справі «Округ Колумбія проти Хеллера» 2011 р., також відомій як Хеллер II, колегія з трьох суддів залишила без змін заборону на штурмову зброю і магазини збільшеної місткості в окрузі Колумбія. Тоді Кавано висловив власну думку, в якій не погодився з рішенням більшості:

«Верховний суд визнав, що короткоствольна зброя, яка здебільшого є напівавтоматичною, захищена Конституцією, і повсюдно використовується законослухняними громадянами. Особливої або переконливої різниці між напівавтоматичною короткоствольною зброєю і напівавтоматичними гвинтівками немає.

Напівавтоматичні гвинтівки, як і напівавтоматична короткоствольна зброя не підлягає забороні, бо вона використовується законослухняними громадянами для оборони помешкань, для полювання і для інших законних дій. Крім того, напівавтоматична короткоствольна зброя найчастіше використовується у злочинних цілях, ніж гвинтівки.

А як рішення суду захищає короткоствольну зброю, то і гвинтівки підлягають конституційному захисту, тому заборона округу Колумбія – неконституційна (Водночас, повністю автоматична зброя залишається під забороною)».

Особлива думка також торкнулась і реєстрації зброї:

«Вимога округу Колумбія реєструвати зброю, яка має більш суворі вимоги, ніж будь-які інші федеральні або місцеві закони в США, також неконституційна. У рішеннях у справах «Округ Колумбія проти Хеллера», а потім «МакДональд проти Чикаго» стверджується, що реєстрація продажу, володіння і використання зброї дозволена лише тоді, якщо вона в рамках традиційних, усталених збройових правил США. Реєстрація зброї, що знаходиться у повністю законному володінні, не є традиційною вимогою в США і застосовується досить рідко. Отже, вимога реєструвати зброю – неконституційна».

Навіть більше, Кавано пише, що збройові заборони і правила повинні аналізуватися на відповідність тексту Другої поправки, історії і традиції.

Бретта Кавано вже підтримали NRA та NSSF:

«Президент Трамп зробив відмінний вибір в особі Бретта Кавана. Його досвід роботи демонструє сильну підтримку Другої поправки» – заявив директор NRA-ILA Кріс Кокс.

«Радо підтримуємо рішення президента номінувати суддю Кавано до Верховного суду і закликаємо Сенат підтримати його кандидатуру» – заявив старший віце-президент NSSF Лоренс Кін.

Для того, щоб стати членом Верховного Суду, Бретту Кавано потрібно ще заручитися підтримкою Сенату США.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 138 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати