AR-15 – це не військова зброя. Кілька фактів про відому гвинтівку

| Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

The facts on the AR-15The facts on the AR-15

Цю статтю написав інструктор NRA Ден МакМонігл, і в ній автор спробував розвіяти міфи про платформу AR-15, якою сьогодні хитрі політики лякають своїх співгромадян.

Гвинтівка AR-15 – це не «штурмова зброя». AR розшифровується як Armalite Rifle – тобто гвинтівка компанії Armalite. Радше це платформа, а не гвинтівка. Багато хто прирівнює платформу AR-15 з її армійським аналогом, але компанія Armalite була заснована в 1954 році для того, щоб створювати зброю для цивільного ринку, використовуючи сучасні матеріали та виробничі процеси.

AR-15 – це не військова зброя. У 1963 році ВПС США закупили 85 тисяч одиниць M-16, які є автоматичною гвинтівкою із суттєво вдосконаленою технологією виробництва. Інакше кажучи, AR – це Chevrolet Malibu зі смужками на кузові, а не болід Формули 1.

Багато хто знає, що в США за період 1994-2004 років діяла заборона на продаж гвинтівок AR-15. Після її скасування з урядової доповіді стало відомо, що заборона жодним чином не вплинула на рівень насильства із застосуванням вогнепальної зброї.

Після скасування заборони було продано від 6 до 10 млн. гвинтівок AR-15. Нею користуються всі, бо це відмінна гвинтівка для навчання стрільбі. Вона має незначну силу відбою, тому на ній люблять вчитися стріляти жінки і діти.

Дехто пише, що куля з гвинтівки AR-15 в повітрі починає перекидатися і шматувати ціль. Тоді чому кулі цього калібру не використовуються для полювання на оленя? Американські мисливці використовують кулі такого малого калібру для полювання на бабаків, лисиць і койотів.

Крем'яні рушниці, капсульні револьвери, зброя із затвором обертового типу, гвинтівки важільної дії і з поздовжньо-ковзним затвором – всі ці різновиди вогнепальної зброї використовувалися у збройних конфліктах США. Серед них немає AR-15, тому що це не військова зброя.

На стрільбищах з гвинтівок AR-15 люди стріляють сотні тисяч разів щотижня. Законослухняні громадяни займаються тим, що дарує їм радість – безпечно і абсолютно законно. Проте, кожного разу, повертаючись зі стрільбища, у мене не з’являється нових отворів.

Трагедія, що трапилася у Флориді, жахлива, і всі законослухняні власники зброї шоковані тим, що психопату вдалося отримати зброю. Але не можна придумувати нові збройові забобони і вводити з їх допомогою громадськість в оману.

Web admin Автор: Web admin11227,1 Переглядів: 1225 - 11 +
1,0 1 -1 11
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати