Проекти снайперських гвинтівок з компонуванням булпап від польських конструкторів ZM Tarnow

| Гвинтівки | Автор: Web admin
По-русски

Демонстрація технологій 8,6 mm SKW з футуристичним зовнішнім виглядом, яка має цілу низку конструктивних і технологічних новинок.Демонстрація технологій 8,6 mm SKW з футуристичним зовнішнім виглядом, яка має цілу низку конструктивних і технологічних новинок.

Польський конструктор Олександр Лежуха зі своєю командою зі збройового заводу ZM Tarnow вже здобув популярність, завдяки великокаліберній снайперській гвинтівці WKW Wilk (TOR), а також високоточній гвинтівці Alex з компонуванням булпап.

Нещодавно конструктор представив три перспективних проекти.

Проект 8,6 mm SKW

Гвинтівка 338 SKW – рідкісний зразок самозарядної зброї калібру .338, що поєднує в собі властивості снайперської і штурмової зброї.Гвинтівка 338 SKW – рідкісний зразок самозарядної зброї калібру .338, що поєднує в собі властивості снайперської і штурмової зброї.

Назва розшифровується як Samopowtarzalny Karabin Wyborowy – самозарядна снайперська гвинтівка калібру 8,6 мм. Втім, цей зразок був створений для демонстрації технологій.

Насамперед це новітні матеріали і технології: титанові і алюмінієві сплави, високоміцні пластмаси. Для виготовлення ложі використовувався індустріальний метод 3D-друку за технологією лазерного спікання SLS (Selective Laser Sintering) з матеріалу PA 2200, білого поліаміду, що має високу ударну в'язкість і стабільний розмір.

Гвинтівка побудована за схемою компонування булпап з використанням принципу лінійного відбою: вісь каналу ствола проходить через середину затильника приклада, мінімізуючи підкидання ствола при пострілі.

Принцип роботи автоматики – відведення порохових газів через отвір у стінці каналу ствола, ствол замикається на два бойових упора. Цікаво виглядає надульний пристрій, ймовірно, це теплове дулове гальмо.

Завдяки незвичайній конструкції пістолетної рукоятки, яка розміщена у своєрідній рамці, гвинтівка отримала третю точку опори замість додаткової ноги-опори під прикладом.

Проект 338 SKW

Гвинтівка 338 SKW у розрізі. Гвинтівка 338 SKW у розрізі.

У моделі 338 SKW також використане компонування булпап. З конструктивних особливостей можна назвати: перфоровану цівку, довгу монтажну планку для оптики, регульований по довжині приклад, кріплення сошок на нижній монтажній планці, можливість установлення приладу для безшумної і безполуменевої стрільби.

За задумом розробників, перевагами такої концепції є поєднання снайперської і штурмової зброї при відносно невеликій масі, високій дальності стрільби, кінетичній енергії кулі і бойовій скорострільності.

Проект WKW TOR II

Ескіз гвинтівки WKW TOR II калібру 12,7 ммЕскіз гвинтівки WKW TOR II калібру 12,7 мм

Великокаліберна снайперська гвинтівка TOR була прийнята на озброєння Війська Польського в 2006 році, отримавши назву WKW Wilk. Зараз на заводі ZM Tarnow розробляють нову версію гвинтівки калібру 12,7 мм.

Пріоритетними завданнями проекту є зменшення ваги і загальної довжини гвинтівки без суттєвих змін інших технічних параметрів.

Конструктори зберегли загальне компонування булпап, проте внесли низку конструктивних змін, які помітно змінили зовнішній вигляд гвинтівки.

Довгий кожух отримав іншу конструкцію, тепер він одночасно є базою для інтегрованих монтажних планок Пікатінні. Технічні характеристики та інша інформація поки що не розголошується.

1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати