Новий пістолет PW Inka з полімерної рамкою для армії Польщі

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Pistolet Wojskowy Pistolet Wojskowy

На виставці MSPO 2018 польський інститут військових технологій WITU представив нову модель короткоствольної зброї, яка отримала назву PW Inka.

Назва пістолета розшифровується як Pistolet Wojskowy. Зі слів розробників, зброю створено на основі моделі PR-15 із урахуванням вимог польської армії, які озвучили в тендері на новий пістолет. За серійне виробництво моделі візьметься компанія Prexer.

Pistolet Wojskowy Pistolet Wojskowy

PW Inka зовні схожий на більшість сучасних армійських пістолетів з полімерної рамкою, проте має суттєву відмінність: курок відкритого типу.

Вага зброї – 771 г, довжина – 200 мм, висота – 140 мм, ширина – 33 мм, довжина ствола – 114 мм. Пістолет живиться від магазинів на 15 патронів 9×19 мм.

Pistolet Wojskowy Pistolet Wojskowy

Пістолет названо на честь Данути Гелени Седзикувни, яка мала псевдонім «Інка». Вона була медсестрою в Армії Крайовій, брала участь у боях проти німців, а пізніше воювала проти польської комуністичної влади. У 1946 році сімнадцятилітню Інку розстріляли за участь у антикомуністичному опорі.

Раніше ми розповідали, що польську гвинтівку «MSBS» офіційно перейменували на честь генерала Армії Крайової Стефана Ровецького.

Коментарів (1)

  • 13.09.2018 06:46
    #
    - 2 +

    Глядя на эту полимерную рамку создается впечатление что она напечатана нейлоном на 3Д принтере.
    А так поляки молодцы - оружейное производство на месте не стоит, да и героев своих чтят и помнят!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати