На Харківщині затримали 22 учасників рейдерського нападу на елеватор

| Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Поліція затримала 22 учасників рейдерського нападу на елеватор у селищі Занки, Харківська область, внаслідок стрілянини на якому у вівторок постраждало п'ять осіб.

«53 особи доставлені до поліції, в тому числі 22, які брали активну участь в захваті підприємства, сутичках зі зброю в руках – затримано в порядку ст.208 КПК України», – написав начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

Водночас він наголосив, що це тільки початок і поряд з ними повинні сидіти замовники та організатори бійки.

На місці події На місці події

Раніше у поліції Харківської області повідомили, що правоохоронці затримали 25 чоловік, у них вилучена травматична зброя і спецзасоби. Ще 30 чоловік, які знаходилися на території агрофірми, доставлені до Зміївського відділу поліції для з’ясування усіх обставин події.

Інформація про подію в селищі Занки Зміївського району стала відома 11 вересня о 13:25. Попередньо встановлено, що група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, де зіткнулася із мешканцями райцентру.

Участь у бійки взяли кілька десятків людей: була застосована травматична зброя та газовий балончик. За уточненням поліції, постраждали семеро осіб, у тому числі, охоронець елеватору та працівник районної поліції. Усі вони доправлені до місцевої лікарні для надання допомоги.

На місці події На місці події

За уточненням представників власника елеватору, місцевого фермера Олександра Строгого, конфлікт розпочався ще в суботу, 8 вересня. Тоді група із 150 чоловіків спортивної статури в балаклавах заїхала на територію елеватора, що належить Строгому. Вони закрили ворота, заблокували вхід та вихід, почали навантажувати свої автомобілі зерном з елеватора та намагалися вивезти його в невідомому напрямку. Свої дії пояснили тим, що підприємство тепер належить новим власникам.

На місці події На місці події

Одночасно на поля підприємства заїхала сільськогосподарська техніка і почала збирання врожаю. Власники та працівники елеватора намагалися завадити цьому, а також вивезенню зерна з елеватора.

За офіційними даними, в Україні на сьогодні зареєстровано 39 випадків рейдерських захоплень фермерських господарств з 10 тис. підприємств, що нині працюють.

1,0 1 -1 6
Коментарів (1)

  • 12.09.2018 11:05
    #
    - 12 +

    Хто вигадав цей термін "рейдерське захоплення"? Чому не підходять звичайні назви цих дій - бандитизм і грабіжництво?
    Що це за термін: "замовники та організатори бійки"? Яка в біса "бійка" - елеватор це не сільский клуб і не генделик де Аброськін обмиває свої зірочки! Навіщо використовувати ці "обтікаючі" терміни коли ясно і зрозуміло що був вчинений озброєний бандитський напад, що під час війни взагалі повинно каратись просто розстрілом на місці у випадку чинення опору?!
    І ще одне мутне: "конфлікт розпочався ще в суботу, 8 вересня" - "Інформація про подію ... стала відома 11 вересня о 13:25". Кому відома аж через три дні - марсіанам? Так наче й до них сигнал доходить швидше.
    "... в Україні на сьогодні зареєстровано 39 випадків рейдерських захоплень..." - МВС не здатне не те що здолати вуличну злочинність, а навіть не хоче нічого робити з системними явищами, тім курвам легше і безпечніше ганяти громадських активістів!
    Немає добрих слів щодо правозахисної системи у цій державі.

    Може варто скласти для МВС невеликий словничок щоб вони навчились називати речі своїми іменами:
    особа - бандит;
    бійка - бандитський напад;
    захват підприємства - грабіжницький наліт;
    замовники та організатори - ватажки бандитського угрупування;
    районні міліціонери - рєшали на місцях;
    правозахисна система - не в цій країні.

    P.S. І якого дідька було затримано лише 25 із 150-ти?! Інші що, розчинились у повітрі? Це виходить 125 членів ОЗГ ще гуляють на волі?!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати