Десять розповсюджених помилок при стрільбі та способи їх подолання

| Навчання | Автор: Web admin

 Десять розповсюджених помилок при стрільбі та способи їх подолання Десять розповсюджених помилок при стрільбі та способи їх подолання

У житті є не так багато речей, опанування яких може зрівнятись за складністю зі зброєю.

Стрільба зі зброї – це дуже приємна справа, проте існує багато речей, без подолання яких повністю насолодитись зброєю не тільки не вийде – а ще й може бути небезпечно.

Здригання.Здригання.

1. Здригання. Воно виникає тоді, коли стрілець очікує пострілу. Багато людей бояться звуку пострілу та віддачі, тому вони іноді опускають ствол перед пострілом. Рішення просте – потрібно вправлятися у «сухій» стрільбі, поклавши гільзу біля мушки, і намагатись стріляти, не даючи їй впасти. По-друге, потрібно розпочати зі зброї з мінімальною силою віддачі, як, наприклад, пістолет під набій .22LR, а потім переходити на більш потужну зброю.

Слабкий хват.Слабкий хват.

2. Слабкий хват. Правильний хват – це ключ до точних повторних пострілів. Занадто слабкий хват – і пістолет буде ходити у руках зі сторони в сторону. Також деякі стрільці перехрещують великі пальці позаду рамки пістолета, і це часто призводить до рваних ран тих самих пальців, так як затвор-кожух закусує їх під час стрільби. Рішення – тримати обидва великі пальці збоку пістолета, направленими в сторону мішені.

Розбалансованість.Розбалансованість.

3. Розбалансованість. Правильна стійка – не менш важливий аспект при стрільбі. Багато хто використовує неправильну, надмірно агресивну стійку, яка не забезпечує балансу. Рішення – прийміть бойову стійку, у якій ваша слабка нога висунута дещо вперед, а ноги – на ширині плеч, ніби ви готуєтесь до бійки. Ця стійка дозволить вам вільно рухатись. Проте, у ситуації, коли вам прийдеться боротись за своє життя, у вас не буде стійки – ви витягнете зброю, а далі вже як піде.

Розміщення вказівного пальця.Розміщення вказівного пальця.

4. Розміщення вказівного пальця. У всіх руки різного розміру – комусь приходиться тягнутися до спускового гачка, а у когось палець майже охоплює руків'я. Важливо змусити себе тиснути на гачок першою подушечкою пальця, інакше в залежності від позиції вашого пальця на гачку, постріли будуть відхилятися вліво або вправо.

Поганий вибір зброї.Поганий вибір зброї.

5. Поганий вибір зброї. Зброя повинна поміщатися у ваші руки. Зброя повинна почуватись у ваших руках природньо та комфортно. Ви повинні без проблем дотягуватись до спускового гачка та з легкістю виконувати всі маніпуляції.

Відсутність контролю за дулом.Відсутність контролю за дулом.

6. Відсутність контролю за дулом. Пам'ятаєте чотири основні правила безпечного поводження зі зброєю? Не цільтесь туди, куди не маєте наміру стріляти, або приготуйтесь до копняка. Проте, все одно завжди можна побачити учнів, які ціляться у інших людей, або навіть у себе. Рішення лежить у вихованні – це правило потрібно втлумачувати в голови учнів.

Небажання вчитись.Небажання вчитись.

7. Небажання вчитись. Буває, що учні свідомо або підсвідомо, просто не прагнуть спробувати щось нове. Буває так, що показуєш їм якусь нову техніку, а вони все одно роблять те, що вивчили колись давно, незалежно від того, працює вона, чи ні. Рішення – йти на заняття з бажанням дізнатись і спробувати щось нове. Будь яку задачу зі зброєю можна виконати більше, ніж одним способом.

Випирання зброї з-під одягу.Випирання зброї з-під одягу.

8. Випирання зброї з-під одягу. Однією з причин того, що люди ходять на заняття з поводження зі зброєю – це бажання носити зброю для самозахисту. Проте неправильна кобура або недбалість, призводять того, що зброя випирає з-під одягу. Рішення – носити правильний одяг та правильну кобуру. Футболка вільної посадки та куртка – чудовий вибір. Можна носити і більш обтягучий одяг, проте це залежить від типу кобури.

Невірний світогляд.Невірний світогляд.

9. Невірний світогляд. Є люди, які тільки й шукають приводу, щоб потягнутись за зброєю та показати себе. Рішення, знову ж таки – це виховання. Люди повинні розуміти, що зброя – це останній крок. Стріляти потрібно лише тоді, коли ваше життя – в небезпеці.

Необізнаність у ситуації.Необізнаність у ситуації.

10. Необізнаність у ситуації. З цим з кожним днем ситуація все гірше і гірше. Люди занадто захоплюються своїм електронними пристроями, які поглинають майже всю увагу користувача. Коли у тебе голова у телефоні – ти не бачиш потенційної небезпеки. Якщо показати людині, наскільки швидко можна подолати дистанцію і напасти, дехто може почати розуміти всю серйозність цього.

На цьому закінчується наш список розповсюджених помилок при стрільбі. Коли учні бажають вчитися, а у інструкторів є терпіння, це приводить до гарних результатів. Подолавши ці проблеми, ми отримаємо гарних стрільців та надійних членів спільноти власників зброї.

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 2083 - 12 +
1,0 1 -1 12
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати