На озброєння поліції Ізраїлю знов повернеться електрошокова зброя

| Нелетальна зброя | Автор: Web admin
По-русски

 На озброєння поліції Ізраїлю знов повернеться електрошокова зброяНа озброєння поліції Ізраїлю знов повернеться електрошокова зброя

Генеральний інспектор Йоханан Данино прийняв рішення повернути на озброєння поліції шокери Taser.

«Цей пристрій неодноразово допомагав поліції уникнути застосовування фізичної сили», – заявив інспектор.

Ізраїльська поліція використовує Taser з 2011 року, наразі на озброєнні знаходяться майже 500 пістолетів, якими мають право користуватися 1800 спеціально тренованих поліцейських.

Кілька тижнів тому було введено мораторій на використання Taser через скандал, який вибухнув у зв'язку із застосуванням цієї зброї при затриманні в поселенні Іцхар правого активіста Боаза Альберта.

На озброєння поліції Ізраїлю знов повернеться електрошокова зброяНа озброєння поліції Ізраїлю знов повернеться електрошокова зброя

Було призначено спеціальну комісію і до її висновків було заборонено користуватися електрошоковим зброєю. Комісія вивчала оперативну ефективність Taser і можливість його заміни.

Вона дійшла висновку, що основна причина інцидентів – людський фактор.

«Поєднання низького рівня ознайомлення з принципом дії цієї зброї та низький рівень дисципліни створили основу для таких подій, як випадок у Іцхаре», – зазначається у висновку.

Також Комісія рекомендувала оновити інструкції з використання Taser та ввести звітність про його застосування. Крім того, було рекомендовано приймати дисциплінарні заходи проти тих, хто неправильно використовує електрошокову зброю.

Поступове повернення пістолета Taser допускається тільки в підрозділах, які пройшли перекваліфікацію і вивчили нові правила його застосування.

1,0 1 -1 2
Коментарів (2)

  • 04.09.2013 18:10
    #
    - 1 +

    Как хорошо! Как хорошо, что все это не у нас!

  • Ну так у нас інше.
    Але таки так така штука нашим охоронним органам, це абзац.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати