В Україні починається виробництво РСЗВ "Верба": буде сформовано перший підрозділ

| Військова зброя та техніка | Автор: Web admin
По-русски

РСЗВ РСЗВ "Верба"

Українська реактивна система залпового вогню "Верба" буде вироблятися на Шепетівському ремонтному заводі, який входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Про це повідомив директор Шепетівського ремонтного заводу (ШРЗ) Олег Туринський. За його словами, вже завершені випробування і система "Верба" прийнята на озброєння.

"З 11 по 16 лютого бригада співробітників нашого заводу працювала на Харківському конструкторському бюро ім. Морозова, яке є розробником" Верби ". Ми вивчали документацію і всі особливості цієї системи", - пояснив Олег Туринський.

Він повідомив, що зараз налагоджується кооперація між заводом, ХКБМ і ще одним підприємством, залученим в проект - львівським державним заводом "Лорта", який є найбільшим виробником радіоелектронної апаратури. "Виробництво РСЗВ "Верба" почнеться в 2019 році", - підкреслив Туринський.

Відзначимо, що ШРЗ спеціалізується на ремонті ракетно-артилерійського озброєння для ЗСУ, але з недавніх пір зайнявся і модернізацією військової техніки. Зокрема, на виставці "Зброя та безпека", яка пройшла в жовтні минулого року в Києві, був представлений виконаний співробітниками підприємства варіант модернізації радянської 122-мм РСЗВ "Град", що отримав назву "Берест".

РСЗВ "Верба" розробки ХКБМ також являє собою український варіант модернізації "Граду".

Вперше "Верба" була представлена в 2015 році. Її особливостями є розміщення на базі вітчизняного автомобіля КрАЗ, повна автоматизація всіх процесів, можливість управління вогнем з кабіни, а також використання сучасної навігаційної апаратури.

Всі ці якості дозволяють скоротити час перезаряджання "Верби" у порівнянні з "Градом" в 7 разів (до 10 хвилин), а швидкість відкриття вогню по цілі на незнайомій місцевості збільшується в 4 рази. Завдяки новій системі стабілізації платформи, підвищена і точність ведення вогню.

0,6 1 -1 5
Коментарів (7)

  • 20.02.2019 16:04
    #
    - 3 +

    Не я б'ю — верба б'є

    • 20.02.2019 19:06
      #
      - 0 +

      очень " мудро " - производить вооружение в максимальной близи от границы с вероятным противником

      • 22.02.2019 20:54
        #
        - 1 +

        Шепетівка це Хмельницька обл. Якого " противника" ви мали на увазі.

  • 20.02.2019 19:09
    #
    - 1 +

    а это точно военная машина - с защищенной кабиной, стеклами, бортами, защитов радиатора, ходовой части от осколков ?

  • 20.02.2019 19:58
    #
    - -2 +

    молот на колесиках це к покращанню

  • Молот, запчасти из РФ, петины махинации... Ну да, следующий шаг - Верба


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати