«Калашников» створить СП з «Беретта» та «Бенеллі»

| Військова зброя та техніка, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

Продукція підприємстваПродукція підприємства

Російські збройові виробники ведуть переговори з італійськими фірмами Беретта та Бенеллі про створення спільного підприємства.

Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Рогозін на відкритті міжнародної виставки «Зброя та полювання-2013» у Москві.

«Йдеться про можливе створення, спільно з концерном «Калашников», виробництва в сегменті мисливської та спортивної зброї. Певно, якщо справа буде вдалою, і ми вдаримо по руках, то, загалом, можна очікувати й створення виробництва, яке займатиметься тактичною зброєю, тобто бойовою», – сказав чиновник.

Також Рогозін додав, що Росія зацікавлена в спільному виробництві різних систем для стрілецької зброї.

«Нас цікавлять оптика та можливість локалізації її виробництва на території РФ: біла оптика, нічна, тепловізорна – як для цивільної зброї, так і для реалізації держоборонзамовлень», – зазначив віце-прем'єр.

Рогозін нагадав, що започаткування у цьому році концерну «Калашников» збіглося з Днем зброяра. Реєстрація концерну стала «першою ластівкою» у напрямку об'єднання конструкторського потенціалу та інтелекту в стрілецькій галузі.

Згідно з розпорядженням уряду Росії від 4 жовтня, концерн «Калашников» було внесено до списку стратегічних підприємств, який забезпечує реалізацію єдиної державної політики у галузі економіки, в яких вони здійснюють свою діяльність. Отримавши цей статус, концерн відкрив перед собою великі можливості для отримання державної підтримки.

У березні поточного року Науково-виробниче об'єднання «Іжмаш», на базі якого було створено концерн «Калашников», вперше отримало ліцензію Федеральної служби з оборонного замовлення на розробку, виробництво та реалізацію боєприпасів. Згідно з ліцензією, підприємство зможе розробляти й виробляти боєприпаси калібру до 30 мм.

Коментарів (1)

  • 11.10.2013 11:10
    #
    - 0 +

    Акабенеллі. PR-менеджери спільного підприємства мають використати всю силу сінергії славетних брендів-засновників :-)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати