Співробітник СБУ викрав людину та вимагав 90 тисяч євро

| Силовые Структуры, Криминал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали оперуповноваженого Департаменту захисту національної державності СБУ, який викрав мешканця міста Харків та погрозами вимагав у нього гроші.

Встановлено, що минулого року з метою незаконного збагачення правоохоронець вступив у злочинну змову з трьома цивільними особами. Діючи у вказаній групі осіб він викрав та незаконно позбавив волі колишнього керівника представництва однієї з фінансово-партнерських Інтернет-мереж російської компанії.

Надалі, під час незаконного утримання потерпілого всупереч його волі він вимагав передати їм 40 000 євро та 1 600 000 гривень, які представники вказаної компанії помилково вважали своєю власністю. При цьому процес вимагання супроводжувався погрозами насильства над потерпілим, обмеженням його прав, свобод та законних інтересів, погрозами вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Службове посвідченняСлужбове посвідчення

Після того, як громадянин погодився через деякий час сплатити всю суму коштів, його відпустили.

Попри те, що працівник СБУ переховувався від правоохоронних органів, його було затримано на підставі рішення слідчого судді, а згодом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Наразі усім фігурантам провадження повідомлено про підозру у:

  • незаконному викрадені та позбавлені волі людини, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146 КК України);
  • вимаганні з погрозою насильства, вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 189 КК України).

У випадку доведення в суді винуватості підозрюваним загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Раніше ми повідомляли, що у Києві підполковник СБУ з пістолетом Макарова викрав таксі.

1,0 1 -1 1
Комментариев (0)

Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать