У Північній Ірландії дітям дозволять користуватися зброєю з 12 років

| Навчання, Змагання, Полювання | Автор: Web admin
По-русски

Стрілецька асоціація BASC рекомендує дозволити дітям користуватися зброєю, але під серйозним наглядом дорослихСтрілецька асоціація BASC рекомендує дозволити дітям користуватися зброєю, але під серйозним наглядом дорослих

Міністерство юстиції Північної Ірландії має намір дозволити користуватися вогнепальною, мисливською та пневматичною зброєю з 12-річного віку.

При цьому за підлітками під час стрільби має здійснюватися суворий контроль дорослих.

Тим часом Північноірландське представництво Британської асоціації стрільби і охорони дикої природи (British Association for Shooting and Conservation, BASC) наполягає на тому, що мінімальний вік треба знизити до 10 років, тобто до віку кримінальної відповідальності.

Цієї думки дотримується Північноірландська асоціація стрільців і торговців зброєю (Northern Ireland Firearms Dealers and Shooters Association). У 2012 році петиція з такою вимогою зібрала більш як три тисячі підписів.

Стрілецька асоціація BASC рекомендує дозволити дітям користуватися зброєю, але під серйозним наглядом дорослих. Зокрема, під час стрілянини за підлітком повинна спостерігати людина старше 21 року, яка має як мінімум трирічний стрілецький стаж.

На думку BASC, таким чином дітям змалку буде прищеплюватися відповідальне ставлення до зброї. Крім цього, вікові обмеження, що накладаються, ставлять жителів Північної Ірландії, котрі займаються стрільбою як професійним спортом, у невигідне становище, оскільки їм доводитися розпочинати тренування пізніше, ніж конкурентам з інших країн.

Проти зниження вікових обмежень виступає феміністська благодійна організація Women's Aid. На її думку, закони про зброю слід посилити, оскільки вільне володіння зброєю пов'язано з домашнім насильством.

На тепер у Північній Ірландії використання вогнепальної і пневматичної зброї обмежено 18-річним віком, хоча з певними обмеженнями ліцензію можна отримати і в 16 років. Тим часом в інших частинах Великобританії геть не існує подібних обмежень на використання зброї, якщо воно здійснюється під керівництвом фахівця.

1,0 1 -1 4
Коментарів (6)

  • 13.11.2013 00:16
    #
    - 0 +

    а почему бы и нет

  • 13.11.2013 08:33
    #
    - 3 +

    Оппоненты в своём репертуаре. Мало того, что феминистки, так ещё и аргумент ниочём.

  • 13.11.2013 16:33
    #
    - 2 +

    панове, ну ми тут пишемо від імені ассоціації, яка за задумкою має представляти інтереси власників зброї.
    так? тому, на мою думку, треба бути дуже уважними й користуватися чіткими формулюваннями.
    от що означає "під час стрілянини"? вираз має чітку негативну ассоціацію.
    "під час стрільби" - буде набагато краще.
    так, звісно, це все дрібниці й деталі. але при сприйнятті статті це має значення.
    і це ж не вперше, коли звучать вирази, притаманні більше для жовтої преси

  • 14.11.2013 17:43
    #
    - 0 +

    Очень правильное решение.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати