ДБР викрило на Дніпропетровщині банду поліцейських, які силою вибивали гроші у громадян

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Працівники Територіального управління ДБР Полтави викрили організовану злочинну групу, яка майже рік орудувала на Дніпропетровщині. За даними слідства, очолював злочинне угруповання оперуповноважений одного із районних управлінь Нацполіції у Дніпропетровській області. До банди також входило четверо його колег.

Оперативники зафіксували випадки, коли для покращення власної статистики поліцейські застосовували силу до затриманих, аби ті зізнавались у злочинах, яких не скоювали.

На місці подіїНа місці події

Але частіше перевертні у погонах доставляли затриманих до управління поліції і там «вибивали» з них кошти. У службових кабінетах вони залякували підозрюваних громадян кримінальною відповідальністю, тиснули морально, а також застосовували фізичне насилля, щоб ті заплатили їм «відступні».

В одному з епізодів затриманому чоловіку одягли на голову поліетиленовий пакет та погрожували розправою, якщо той не сплатить 30 тис. гривень хабаря.

Якщо ж у затриманих із собою не було потрібної суми, їх змушували телефонувати рідним або друзям, щоб позичити гроші. Також пропонували оформити швидкий кредит в інтернет-мережі. Затриманих відпускали лише тоді, коли отримували потрібні суми.

На місці подіїНа місці події

П’ятеро поліцейських підозрюються у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством , а також у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.ч. 2, 3 ст. 28, ч. 2 ст. 365 та ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Державне бюро розслідувань спільно з внутрішньою безпекою Національної поліції проводить системну роботу щодо очищення лав Нацполіції від нечистих на руку правоохоронців. З початку 2021 року вже понад 400 співробітникам поліції повідомлено про підозру.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід - УСБУ Дніпропетровської області.

ДБР викрило на Дніпропетровщині банду поліцейських, які силою вибивали гроші у громадян

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • О Богі, може в інших областях шухер би навели, а то зловили тих, хто ділитися не хотів!:)))


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати