Розмахування зброєю та незаконна демонстрація зброї

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Розмахування зброєю та незаконна демонстрація зброїРозмахування зброєю та незаконна демонстрація зброї

Як носити зброю так, щоб не здобути неприємностей із законом.

Адже закони кожного штату неоднаково описують нюанси, недотримання яких перетворить вас із законослухняного громадянина в злочинця.

Головним аргументом при ухваленні судового вироку буде «недбале носіння» або загрозливі дії із застосуванням зброї. Штрафи та терміни ув’язнення за такими звинуваченнями дуже різняться від штату до штату, а власне обвинувачення може ґрунтуватися на досить суб'єктивному тлумаченні ваших дій журі присяжних.

Почнемо з Флориди. Тут закон розрізняє демонстрацію зброї в грубій, недбалій, сердитій або загрозливій манері, яку було виявлено в присутності інших людей. Хлопці, які так роблять у Флориді, визнаються «поганими». Поганим хлопцям загрожуватиме покарання до одного року в'язниці та штраф до $ 1000.

Однак, нещодавно було внесено поправку, через яку тепер короткотривала демонстрація зброї в неагресивній формі трактується як звичайне непорозуміння. Вас не звинуватять за те, що хтось випадково побачив пістолета у вашій сумці, або під полою пальто, яку підняв вітер, або людина просто здогадалася про те, що ви приховано носите зброю по характерній випуклості на одежі.

У Каліфорнії заборонено в грубій, сердитій або загрозливій манері вихоплювати або демонструвати вогнепальну зброю у будь-якому стані (заряджену чи ні).

У Вірджинії ваші дії, які викликають припущення про те, що ви намагаєтеся вбити або поранити іншого – переслідуються за законом, окрім випадків допустимої та необхідної самооборони.

В Юті можна носити зброю приховано і відкрито. Ви також можете повідомити іншій особі про наявну у вас зброю, якщо відчуваєте від тієї людини загрозу. У випадку демонстрації зброї у зловмисній та агресивній формі в присутності двох і більше свідків – ви стаєте «поганим хлопцем»!

У Південній Кароліні направляти зброю вбік людини – кримінальний злочин, а в Неваді – це адміністративне порушення.

У Монтані ви можете відкрито носити зброю. Крім того, ви зобов’язані попереджати інших людей про наявність у вас зброї. У разі дійсної небезпеки для життя і здоров'я – ви маєте право вихоплювати і погрожувати зброєю (важливо пам'ятати, що робити це можна тільки тоді, коли ви маєте право на «застосування смертельної сили»).

В Арізоні, перебуваючи в небезпеці, ви можете «з метою самозахисту»: повідомити про наявну у вас зброю; показати зброю у такій формі, яка засвідчує про готовність застосувати її для самозахисту або покласти руку на руків’я зброї.

У Мічигані демонструвати зброю дозволяється лише правоохоронцям під час виконання службових обов’язків та законним мисливцям, при навчальному стрілянні або під час продажу, покупці, ремонту чи пересиланні. В іншому випадку вам загрожуватиме до 90 днів тюремного ув'язнення або штраф до $ 100 000.

Щоб уникнути неприємностей із законом, виконуйте прості правила:

1. Майте при собі чинну ліцензію на приховане носіння.

2. Не діставайте зброю і не носіть її відкрито. При дозволі на відкрите носіння – не торкайтеся зброї до виникнення дійсної небезпеки.

3. Не показуйте зброю і не погрожуйте застосувати її до виникнення загрози смерті або важкого поранення (не варто на показ гладити руків’я під сорочкою).

4. По змозі уникайте  небезпечних сутичок (відступити або відійти – ознака розуму, а не слабкості).

5. Поводьтеся спокійно, розумно, раціонально та дисципліновано.

6. Ніколи не демонструйте зброю, не наводьте її на інших людей, не повідомляйте іншим, що у вас є зброя і взагалі не кажіть нічого, що можна розцінити як загрозу.

7. Пройдіть курси стрілецької підготовки й техніки безпеки під час використання вогнепальної зброї. У матеріали цих курсів входить ознайомлення з тутешніми законодавством та основними принципами правильного носіння зброї.

Про автора:

Полковник Бенджамін Фіндлі – вислужений офіцер, який прослужив 30 років у ВВС США. Він має безліч сертифікатів Національної стрілецької асоціації США (пістолетний інструктор, офіцер з безпеки на стрільбищі, інструктор з тренінгів для видачі дозволів на носіння зброї тощо) і викладає вже багато років.

1,0 1 -1 2
Коментарів (4)

  • 23.11.2013 12:12
    #
    - 4 +

    Принял к сведению. Ну как очнусь в США, а под мышкой - ствол?

  • 11.02.2014 20:41
    #
    - 0 +

    Я придерживаюсь кодекса Буси до; Если вытащил меч руби. Хотя в отношении пистолета это не совсем правильно. Пистолет, как правило, носится скрытно, а меч весел на поясе. Я согласен с тем утверждением, что иногда просто демонстрация оружия может предотвратить преступление.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати