Хобі ювеліра

| Нелегальна зброя, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Фотографії саморобного пістолета-кулемета MAC-10, який знайшла під час обшуку поліція міста Сільвервуд Фотографії саморобного пістолета-кулемета MAC-10, який знайшла під час обшуку поліція міста Сільвервуд

У приміському будинку ювелір виготовляв пістолети-кулемети і продавав їх злочинним угрупованням по $ 15 000 за штуку.

Анджелос Кутс отримав обвинувачення у нелегальному виробництві більше ніж сотні одиниць пістолетів-кулеметів MAC-10, які можливо застосовували в перестрілках бандити Сіднея. В комплект до зброї входили два магазини та глушник, а сам виріб був настільки якісним, що демонстрував скорострільність до 600 постр./хв.

Передача зброї замовникам, які пов'язані з бандами мотоциклістів, здійснювалася біля Мак-Дональдса в місті Гленмур Парк.

Під час обшуку в будинку Кутса поліція знайшла креслення, сталеві та алюмінієві заготовки, котрі призначені для виготовлення MAC-10. Спочатку поліція поставила ювеліру звинувачення за фактом чотирьох знайдених одиниць зброї, однак після перехресного допиту, Кутса обвинуватили у виробництві приблизно 100 одиниць. Прокурор стверджує, що як мінімум одного разу цю зброю використовували при спробі замовного вбивства члена бандитського угруповання.

Суддя Дженніфер Інгліш зазначив, що злочинна діяльність була дуже добре організованою, за участю «кінцевого покупця, виробника та натхненника». Натхненником виявився 46-річний Джої Томей, котрий, зі слів поліції, пов'язаний із членами бандитських угруповань. Роль покупця зіграв «нерозкритий поліцейський під прикриттям» (Джон).

Поліція підготувала штурмовий загін для затримання Кутса, Томея і ще одного члена злочинного синдикату – Деніела Паркса.

У серпні 2010 року Паркс передав «Джону» пістолет-кулемет, два магазини і глушник в паперовому пакеті Мак-Дональдса в обмін на $ 15 000.

Після кожного продажу гроші передавали власникові тренажерного залу, котрий потім передавав їх Томею.

У вересні Томей замовив у Кутса ще два комплекти, які були готові в жовтні й доставлені до будинку Томея.

Поліція одночасно провела кілька обшуків.

Кутс заявив, що робив зброю на замовлення Томея, який був другом його батька.

Паркса та Кутса визнали винними і вони отримали 9 років та 4 роки тюремного ув’язнення.

Томея визнали винним у трьох випадках продажу зброї і наразі він очікує остаточного вироку суду.

Поліція регулярно вилучає на вулицях Сіднея велику кількість незаконної зброї. Однак ніхто не може сказати точно, скільки стволів залишається у злочинців. Окрім заводської зброї, зловмисники почасту використовують і саморобну. І не зважаючи на їх низьку якість виготовлення, така зброя становить собою серйозну небезпеку.

Police alarmed at gun numbers

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати