Бійці в Україні використовують гвинтівки FN F2000

| Війна, Військова зброя та техніка, Гвинтівки | Автор: Web admin

Боець з гвинтівкою FN F2000, який, ймовірно, в Україні. Травень 2022. Фото: Ukraine Weapons TrackerБоець з гвинтівкою FN F2000, який, ймовірно, в Україні. Травень 2022. Фото: Ukraine Weapons Tracker

На озброєнні захисників України з’явилися штурмові гвинтівки FN F2000. Про це повідомляють аналітики з Ukraine Weapons Tracker.

Україна отримала 10 000 гвинтівок з Бельгії, включно з SCAR-L і FNC. Імовірно, у цю партію входили й бельгійські штурмові гвинтівки F2000.

Також було оприлюднено фотографію з бійцем, який озброєний цією гвинтівкою та, як стверджується, фотографія була зроблена в Україні.

Не виключно, що бельгійськими гвинтівками озброїли Інтернаціональний легіон територіальної оборони України.

Ця бельгійська штурмова гвинтівка розроблена фірмою Fabrique Nationale de Herstal. Автомат FN F2000 вперше був представлений у 2001 році.

Зброя призначена для виконання бойових завдань у сучасних локальних військових конфліктах.

Гвинтівка FN F2000Гвинтівка FN F2000

Автоматика F2000 діє шляхом відводу порохових газів, замикання ствола здійснюється поворотом затвора. Компонування — буллпап.

Завдяки запатентованій схемі фронтальної екстракції стріляних гільз (гільзи випадають назовні, практично, з дульного зрізу) вирішується основна проблема зброї подібної компонування — неможливість використання зброї стрільцем-шульгою через попадання стріляних гільз в обличчя.

U.S. Marines Fire FN F2000 Assault Rifle - FN F2000 Shooting Range

Як матеріали для корпусу застосовуються полімери. Цівка легко знімається, на її місце можуть встановлюватися різні додаткові модулі: лазерний цілевказівник, ліхтар, 40-мм гранатомет, «нелетальний» модуль М303, призначений для стрільби капсулами, що містять фарбу або сльозогінний газ. У перспективі, на вимогу замовника, можлива установка інших модулів.

Нагадаємо, на озброєння Сили оборони України також почали надходити польські штурмові гвинтівки GROT.

FN F2000 Full Auto Mag Dump

How does FN F2000 rifle work?

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати