Росіянам та білорусам в Естонії заборонять володіти зброєю

| Війна, За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

В Естонії громадянам країни-окупанта Росії та її союзниці Білорусі заборонять мати зброю, а тим, хто вже має таку ліцензію, її анулюють. Про це йдеться в частині нової коаліційної угоди щодо національної оборони, пише ERR.

15 липня в Естонії було сформовано нову коаліцію, в якій Кая Каллас залишиться прем'єркою.

"Дозволи на зброю для громадян РФ і Білорусі будуть визнані недійсними і їхня подальша видача буде припинена", – йдеться в коаліційній угоді.

Майбутній міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс заявив, що дозволи мають бути відкликані не лише у громадян РФ і РБ, але також можуть бути переглянуті у всіх, хто висловив ворожість до Естонії чи України.

"Поліція має перевіряти й всіх інших. Тому що обов'язково є люди з естонським громадянством, які можуть бути неестонцями, недружніми щодо України й, можливо, мати думки, які несумісні із сьогоднішньою ситуацією з безпекою. Це означає, що з ними також треба боротися", – вважає він.

Оскільки анулювання ліцензій потребує змін до законів, на реалізацію піде кілька місяців, прогнозує майбутній глава МВС країни.

На третій тиждень повномасштабного вторгнення РФ за допомогою Білорусі в Україну Союз власників зброї Естонії запропонував змінити закон, щоб лише громадяни Естонії, країн-членів ЄС та НАТО могли володіти вогнепальною зброєю та боєприпасами в Естонії.

За відкритими даними за 2020 рік, в Естонії проживало 1300 громадян РФ з місцевим дозволом на носіння зброї та тих, хто володіє вогнепальною зброєю.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ


1,0 1 -1 1
Коментарів (2)

  • 17.07.2022 00:13
    #
    - 0 +

    Правильно. Росіянам та білорусам не можна мати доступ до зброї - вони не розуміють, як її правильно використовувати.

  • 18.07.2022 19:07
    #
    - 1 +

    Як варіант блискуче. Згадаємо що після початку війни США з Японією американці всіх японців що проживали в США під час другої світової війни, примусово ізолювали у спеціальних резерваціях без права виходу до кінця війни, щоб не робили диверсій і не шпигували на користь Японії. Так що проти громадян країни окупанта у разі незадоволення є вже 100% перевірений захід з відмінним результатом.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати