Дніпропетровська ОВА зобов'язала місцевих жителів протягом 10 днів здати зброю, яку їм видали на початку війни

| Війна | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Цивільні громадяни, яким під час війни надали зброю для захисту, мають повернути її у встановлений термін. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення цивільним громадянам надали зброю для захисту їхніх родин та домівок. Коли ситуація в регіоні стабілізувалася, частина людей повернула зброю. Решта залишила "на руках". У них є 10 днів, рахуючи з 6 березня, на повернення зброї в установленому порядку.

"У нас зараз достатня кількість військовослужбовців, які можуть дати гідну відсіч ворогу. Якщо буде знову потреба у роздачі зброї, ми знаємо, як це робити і зробимо це досить швидко. Зброя повинна бути там де треба. Це безпекова ситуація в цілому у місті", – сказав Сергій Лисак.

Якщо у встановлений термін зброю не повернуть, діяти будуть згідно з чинним законодавством.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (4)

  • 08.03.2023 12:09
    #
    - 5 +

    У нас закінчилась війна? Давайте складемо зборою в одне місце, щоб ворогу було легше її знищити. В Швейцарії нема війни. але її військово службовці запасу тремають зброю в дома. В Україні форма правління клептократія при такій формі правління влада ніколи не дозволить грамодянам спокійно володіти зброєю і буде намагатись чинити усякі припони. Влада більше боїться своїх громадян зі зброєю ніж росіян, бо з росіянами вони мають надїю домовитись, як це вже робили в окупованих містах.

  • 10.03.2023 15:15
    #
    - 3 +

    На дніпропетровщині скасували воєнний стан? На мій погляд рішення про видачу автоматичної зброї усім бажаючим було не найкращим. Чи було воно виправданим на час ухвалення - то дискусійне питання. Звісно краще б ВР ухвалила інший законопроект про ТРО, яким передбачалось зберігання зброї вдома членами формувань. Тоді напевно не довелось би ухвалювати поспішні сумнівні рішення. Проте яким би не було те рішення - зброю видали і видали її на період до завершення дії воєнного стану. А тому усі ці спроби держави та мусорів під час війни вилучити у громадян видану зброю не призведуть до позитивних результатів.

  • 13.03.2023 10:22
    #
    - 1 +

    Чому Лисак не повідомляє, що військовим батальйонів територіальної оборони, які почали розгортати 24 лютого 2022 року, зброю видали лише ввечері 27 лютого? За цей час окупанти вже могли окупувати пів країни з безоружними людми. За скільки тижнів Лисак планує знову роздати зброю в випадку такої потреби?

  • 13.03.2023 18:19
    #
    - 0 +

    Не нове. Українська влада на чолі с президентом Зедленським більше оккупантів боїться озброєного народу - бо розуміє, що тоді її вольниця може дуже швидко закінчитися і гроші з блатами помогти просто не встигнуть. Не дарма відсутність Закону про зброю (будь якого!) так влаштовує депутатів і президента, які прискореним темпом і на ура приймають закони, спрямовані на збільшення поборів з народу. А ось цей - не на часі!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати