Як працює державна монополія на насилля в Україні

| Законодавство | Автор: Web admin

Георгій УчайкінГеоргій Учайкін

Вітаю, товариство! Ми постійно чуємо тезу, що держава має монополію на насилля. І вона часто лунає від тих, хто не має навіть морального права робити такі заяви. Тож нам про це варто поговорити.

Мене звати Георгій Учайкін. Ви на каналі «Збройовий лобіст». І зараз ми поговоримо про монополію на насилля. І як це працює в Україні.

Терміну «монополія на насилля» кількасот років. І якщо дуже сильно скоротити його класичне тлумачення, суть полягає в тому, що держава має монополію на визначення правил та покарання порушників цих правил.

Але все має відбуватися в інтересах добробуту і безпеки її громадян. І, до речі, ця монополія не означає, що людині заборонено захищати себе та майно в разі нападу. Але – це класика. Давайте подивимось, як це працює у нас.

Як працює державна монополія на насилля в Україні

Стати членом УАВЗ

Українські чиновники досі користуються ще радянською моделлю монополії на насилля, яка передбачала абсолютне безправ’я та жорстокість. В Радянському Союзі вона перетворилася на Сталіна з концтаборами.

А в Україні ми вже побачили Януковича і ріки крові. Їх монополія на насилля – це коли зі складів МВС роздають сотні автоматів «тітушкам» для вбивств на Майдані. Ця ж монополія вбивала людей в Маріїнському парку та влаштувала розстріл на Інститутській.

А ще це добре, коли монополісти на насилля відіймають врожай та землю у фермерів або рейдерять підприємства. Або відмазують п’яних ментів, які вбили 5-тирічного хлопчика.

А можна згадати ще Врадіївку, Криве Озеро. І вони хочуть, щоб ми змирилися і прийняли такий стан речей. От, що в їх розумінні монополія на насилля.

А коли справа доходить до боротьби зі злочинністю, то тут їх монополія на насилля чомусь не працює. Показники жахливі та високі. Гарантувати безпеку громадянам не можуть і самим захиститися не дають.

І тут треба розуміти, що державою себе називають чиновники, які, як показує практика та гучні корупційні скандали, намагаються власним інтересам надати статус державних.

А монополія на насилля в їх руках перетворюється в інструмент самозбагачення, а не для захисту громадян. І особисто мене це не влаштовує. І судячи з опитування в Дії, я не один такий.

Ставлення до володіння зброєю в Україні: результат опитування користувачів Дії

  • Проти – 334 976
  • Для особистого захисту – 1 012 897
  • Для спеціальних потреб – 376 066

Бо насправді, кожен з нас має невідчужне право на захист свого життя, яке вже прописано у 27-й статті Конституції України. Звертаю увагу, ця стаття містить одразу дві норми:

  • Обов’язок держави захищати життя людей
  • Право громадян на самозахист

Тож ми не маємо когось нескінченно вмовляти чи переконувати. Цей Парламент має просто виправити помилки всіх попередників. Виконати норму Конституції. Та ухвалити закон про зброю в редакції, яка передбачає повноцінне володіння зброєю для самозахисту.

Шановні народні депутати, громадяни України обрали вас, а не Міністерство внутрішніх справ!

МВС виконуватиме той закон, за який проголосуєте ви. Тож і відповідальність на вас.

Будь ласка, усвідомте свою історичну місію на цьому критичному етапі життя країни. І добре подумайте, який закон і для кого ви ухвалюєте. У вас для цього є і монополія, і монобільшість.

Підписуйтесь, далі буде.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 222 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати