У Каліфорнії шкільну охорону озброюють карабінами AR-15

| Самооборона, Гвинтівки, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски In English

Colt LE6940Colt LE6940

Хвиля масових вбивств, що накрила Америку за останні півроку, змусила адміністрації шкіл різних штатів шукати способи захисту учнів та вчителів від можливих збройних нападів.

Деякі шкільні ради проголосували за додаткове озброєння об’єднаних шкільних поліцейських дільниць, які будуть стежити за порядком на території навчальних закладів.

Так, наприклад, в місті Фонтана в Південній Каліфорнії об’єднана шкільна поліцейська дільниця придбала 14 гвинтівок Colt LE6940, які тепер зберігаються у сейфі.

Доступ до зброї мають тільки чергові офіцери. І вони ж тренують шкільних викладачів тому, як правильно поводитись з цією напівавтоматичною зброєю. Курс підготовки триває 40 годин.

Цікаво, що це рішення, яке схвалили шеф поліції Родні Джонс та мер Акванетта Уоррен, було прийняте ще восени минулого року, після трагедії в місті Аврора, де в кінотеатрі розстріляли глядачів. Відділок отримав гвинтівки в грудні, за кілька днів до нападу на школу «Сенді Хук», тобто, ще до початку дискусії про необхідність ввести заборону на напівавтоматичні гвинтівки та магазини з великою місткістю.

Багато хто в місті вважає неправильним рішення влади Фонтани. Фахівець з розвитку дітей Анна Конклін заявила місцевому кабельному телеканалу KCAL9: «Діти не народжуються зі зброєю в руках і з жорстокістю в думках. Зовсім не обов’язково, що з них виростуть вбивці. Ми, як суспільство, маємо розібратися, чому деякі підлітки та дорослі скоюють подібні страшні злочини. І я не розумію, як саме поява на території школи ще більшої кількості зброї зможе вирішити цю проблему».

Інші супротивники ідеї про закупівлю Colt LE6940 вважають, що це рішення розпочне своєрідну гонку озброєння між поліцейськими та злочинцями. Про це говорила на засіданні шкільної ради Софія Грін, що голосувала проти цього рішення: «Якщо той, хто має намір вбивати в школі, дізнається, що в нас є AR-15, то він намагатиметься краще підготуватись до нападу. Він купить або іншим чином дістане більш потужну та кращу зброю. Ці вбивці будуть готуватися ретельніше», – впевнена Софія Грін.

Її побоювання спробували розвіяти представники поліцейських департаментів Лос-Анджелесу і Санта-Ани. Вони надали статистику вбивств та перестрілок в школах, де вже кілька років діють об’єднані шкільні поліцейські дільниці. Там не було зафіксовано жодного інциденту з вогнепальною зброєю.

«Звичайно, ми йдемо на ці заходи не від кращого життя, але це рішення є правильним. І це зовсім не буде сигналом для злочинців, щоб вони ретельніше готували свої криваві плани. Це попередження всім, у кого може з’явитися думка про те, щоб нашкодити нашим дітям. Ми говоримо їм – не тут і не зараз! Ми готові зустріти вас, ми готові захистити наших дітей та ліквідувати вас як загрозу. Спробуйте, і будете вбиті», – заявив шеф поліції Родні Джонс.

З ним згодна Акванетта Уоррен, мер міста: – «Кожен хоче, щоб його дитина була в безпеці. Я впевнена, що ми, як спільнота, зможемо знайти інші методи для захисту дітей. Але доки ми цього не зробили, ми маємо покластися на нашу поліцію. Ці мужні люди в формі готові віддати своє життя за кожну дитину, яка тут навчається. Але було б краще, щоб такі жертви були не потрібні, саме тому, ми повинні озброїти наших офіцерів всім необхідним».

У Південній Каліфорнії вирішили слідувати девізу: «краще мати те, що тобі не знадобиться, ніж не мати того, що могло б стати в нагоді».

1,0 1 -1 2
Коментарів (6)

  • 29.01.2013 09:37
    #
    - 2 +

    Иными словами, аргументы противников сведены к банальной истерии и мрачной бредятине.
    Дети не рождаются убийцами :) - гениально, дети так же не рождаются верующими. Прекратите насиловать им мозг сказками ближнего Востока ...
    Преступник узнав что в школе есть AR-15 и люди которые из нее враз его пристрелят, до того как он широко прославится, выберет школу где нет оружия.
    Иногда у меня возникает мнение, что эти люди настолько тупы что защита их детей неблагодарное дело...

  • 29.01.2013 12:08
    #
    - 1 +

    > Если тот, у кого существует намерение прийти в школу убивать, узнает, что у нас есть AR-15, он постарается лучше подготовиться к нападению. Он купит или иным способом достанет более мощное и лучшее оружие

    Ога, например с Барретом подтянется. А то и местный аналог ДШК на плечо взвалит. Или мини-ган, а-ля Шварц.

    Что произошло с мозгами у людей, которые ПРОТИВ вооруженной охраны школ, где учатся их собственные дети -- я не понимаю, и не пойму никогда.

    • 29.01.2013 12:54
      #
      - 1 +

      "Вся эта магия - детей пугать. На самом деле рулят ковровые бомбометания и танковые клинья!" (с) Властелин колец в переводе Гоблина.

      • 29.01.2013 17:16
        #
        - 1 +

        "Ну и еще тактическое ядерное оружие!" - оттуда же)))

  • 29.01.2013 17:18
    #
    - 0 +

    Интересно девки пляшут. Оружия населению - нельзя. Оружие охране - тоже нельзя. Иван Охлобыстин подобным личностям дал емкое определение: Лунтики.

  • 30.01.2013 10:43
    #
    - 1 +

    Ну, разумеется, из них не вырастут убийцы. Из них вырастут жертвы.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати