У київському фунікулері правоохоронець вбив підлітка

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства неповнолітнього хлопця на станції фунікулера в Києві. З'ясувалося, що нападник працював у правоохоронних органах.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідство встановило, що ввечері 7 квітня між чоловіком, який служить водієм у правоохоронному органі, та неповнолітнім юнаком виник конфлікт. Після виходу з вагона фунікулера на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло й зазнав смертельного порізу шиї. Неповнолітній помер на місці.

Затриманого правоохоронця вже відсторонили від виконання своїх обовʼязків. Наразі проводиться комплекс оперативно-слідчих дій. Затриманому готуються оголосити підозру в навмисному вбивстві — ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати від 7 до 15 років ув'язнення.

На місці подіїНа місці події

Доповнено об 11:30.

У ДБР уточнили, що затриманий працював в Управлінні державної охорони (УДО). Цей орган підпорядкований президенту та підконтрольний Верховній Раді.

В УДО розповіли, що призначили внутрішнє службове розслідування. Запевняють, що надають всю необхідну допомогу правоохоронним органам та всіляко сприятимуть слідству.

Більше про вбивство

У соціальних мережах ввечері 7 квітня писали, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ та Михайлівського Золотоверхого монастиря.

У «Київпастрансі» о 20-й годині повідомляли про призупинення руху через «хуліганський випадок», не надавши жодних інших подробиць.

Telegram-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, який лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним — інший, який криком повторює: «Я убив, я убив». Другого хлопця намагаються заспокоїти інші юнаки. На фотографії, опублікованій згодом, видно, що тіло першого хлопця накрили поліетиленом.

«Київ Оперативний» пише, що компанія з 9 неповнолітніх розпивала слабоалкогольні напої й вирішила проїхатися на фунікулері. У двері вагона за ними зайшов чоловік, який до всіх чіплявся, нецензурно висловлювався та запитував підлітків, «чи готові вони захищати батьківщину?».

За даними Telegram-каналу, загиблий юнак виходив з вагона фунікулера останнім. Тоді до нього підійшов згаданий чоловік і сказав, що «перевірить як Максим готовий захищати Україну», почав його штовхати, внаслідок чого хлопець впав і головою розбив скло та порізав шию.

Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом трагедії на станції фунікулеру у Києві

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11244,0 Переглядів: 383 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати