У США суддя постановила, що нелегальні іммігранти наділені правами, гарантованими Другою поправкою

| За кордоном | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

У червні 2020 р. в Чикаго нелегального іммігранта на імʼя Херіберто Карбахал-Флорес заарештували і знайшли у нього пістолет.

Йому було пред'явлено звинувачення в порушенні федерального закону, який забороняє будь-якому негромадянину, який не має законного дозволу на перебування в США, «володіти або купувати будь-яку вогнепальну зброю або боєприпаси».

У квітні 2022 року суддя Коулман відхилила перше клопотання Карбахала-Флореса про скасування обвинувального акту. Однак Карбахал-Флорес подав апеляцію з огляду на рішення Верховного суду у справі NYSRPA v. Bruen, яким діюче збройне законодавство штату Нью-Йорк було визнано неконституційним, чим значно спростило видачу дозволів на приховане носіння й у інших штатах.

У своєму новому рішенні суддя Шерон Джонсон Коулман оголосила, що федеральний закон, який забороняє нелегальним іммігрантам володіти вогнепальною зброєю, є неконституційним для осіб, які не мають судимостей за насильницькі злочини, що впливає на справу Карбахала-Флореса.

Після розгляду справи суддя дійшла висновку, що нелегальний статус Карбахала-Флореса, не є достатнім для того, щоб відмовити йому в правах, передбачених Другою поправкою до Конституції. Суддя заявила, що «текст Конституції імовірно захищає володіння вогнепальною зброєю особами без документів».

Суддя підкреслила, що Карбахал-Флорес не скоював насильницьких злочинів та не зловживав зброєю, що свідчить про відсутність загрози громадській безпеці, яка б виправдовувала позбавлення його права на володіння зброєю.

Judge Rules ILLEGAL immigrants have GUN rights protected by 2nd Amendment!

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11244,1 Переглядів: 96 , Коментарів: 1 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати