18-річний хлопець відкрив торгівлю гранатами в Одесі

| Нелегальна зброя, Кримінал | Автор: Web admin

Вилучені предметиВилучені предмети

Поліцейські встановили, що 18-річний житель Усатівської ОТГ підшукує покупців на незаконні небезпечні предмети. Для припинення молодиком протиправних дій правоохоронці провели ряд заходів і задокументували дві оборудки зловмисника, після чого затримали його.

Обидві зустрічі правопорушника з «клієнтом» відбулися в Одесі. Спочатку молодик продав за 10 тисяч гривень чотири корпуси ручних осколкових гранат різної модифікації з запалами до них. В другий раз він за 400 доларів збув ще чотири корпуси різних гранат з запалами та два електродетонатори.

Вилучені предметиВилучені предмети

Поліцейські затримали зловмисника «на гарячому», після чого провели санкціонований обшук за місцем його мешкання, в ході якого виявили ще ряд небезпечних предметів, які він планував збути в аналогічний спосіб. Серед вилученого, зокрема, більше трьохсот набоїв різного калібру, гранатометний постріл, мінометна міна, одинадцять детонаторів різних модифікацій.

Правоохоронці вилучили з незаконного обігу в якості речових доказів увесь арсенал, який скерували на експертизу, та кошти, отримані правопорушником в протиправний спосіб.

Вилучені предметиВилучені предмети

Після отримання висновків експертів буде вирішуватись питання про кінцеву правову кваліфікацію протиправних дій та пред’явлення обвинувачення.

Наразі слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України у придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Згідно із чинним законодавством за скоєне молодикові загрожує позбавлення волі від трьох до семи років.

За клопотанням правоохоронців суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Канал надходження заборонених предметів до фігуранта буде встановлюватись в ході слідства.

До 7 років увʼязнення загрожує 18-річному жителю Одещини за незаконні оборудки з бойовими припасами

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11249,1 Переглядів: 64 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати