Губернатор штату Колорадо визнав, що посилення контролю над зброєю не здатне припинити насильство

| Політики та зброя, За кордоном, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

 Губернатор штату Колорадо Джон ХікенлуперГубернатор штату Колорадо Джон Хікенлупер

Минулого березня NRA повідомила про те, що губернатор штату Колорадо Джон Хікенлупер підписав низку найбільш радикальних нових законів про контроль над зброєю в «Штаті Сторіччя Дня незалежності».

Та оце так сюрприз – посилення контролю над зброєю не працює. Далі наводимо інформацію Інституту законодавчих ініціатив Національної стрілецької асоціації.

Згідно з новим законодавством, крім усього іншого, були заборонені магазини ємністю більше 15 набоїв, набув сили новий «збройовий податок» на перевірку персональних даних покупця при покупці вогнепальної зброї та запроваджено кримінальну відповідальність за передачу зброї іншим особам.

Прихильники посилення контролю над зброєю проголосили, що ці заходи здатні утримати зброю поза зоною досяжності «поганих хлопців».

13 грудня 2013 стався трагічний випадок в середній школі міста Арапахо (Колорадо). Внаслідок стрілянини загинув учень, а стрілець вкоротив собі віку.

ЗМІ повідомляли, що злочинець планував набагато кривавіший напад та був озброєний дробовиком, 125 набоями до нього, трьома пляшками з «коктейлем Молотова» і мачете.

У репортажі CNN, окружний шериф Арапахо Грейсон Робінсон заявив: «Замір стрільця полягав у тому, щоб вийшло якомога більше постраждалих».

Згідно із заявою офісу шерифа, на руці злочинця незмивним чорнилом були написані 5 номерів класних аудиторій та напис на латині «жереб кинуто».

Однак, як повідомляє Washington Times, лють злочинця вдалося швидко приборкати завдяки своєчасним діям помічника шерифа, котрий забезпечував охорону школи.

«Ми точно знаємо, що стрільцю було відомо про те, поблизу знаходиться помічник шерифа. І коли помічник спробував затримати злочинця, той вчинив самогубство» – сказав шериф Робінсон. Також він заявив, що реакція помічника шерифа стала «ключовим фактором, через який стрілець прийняв рішення» про самогубство.

Згідно з висновками ресурсу Cleveland.com, такі «стрільці» не зацікавлені у протистоянні. Їм подобаються беззахисні жертви, які дозволяють злочинцям контролювати ситуацію досить довго для того, щоб реалізувати свої страхітливі задуми.

15 грудня на передачі «Обличчям до нації» («Face the Nation») губернатор Хікенлупер був змушений визнати, що наджорсткі закони про контроль над зброєю, які він особисто просував, «взагалі не вплинули» на можливість повторення подібних трагедій.

«Такі нововведення, як універсальна перевірка персональних даних при купівлі зброї, були прийняті для того, щоб зробити наше життя безпечнішим. Однак у цьому випадку вони не змогли запобігти трагедії. І це є проблемою» – сказав Хикенлупер.

Що може допомогти у таких випадках, так це застосування зброї у відповідь. Але для цього необхідно уможливити безпечне зберігання вогнепальної зброї на території установ.

Крім того, для цього потрібні відповідальні, досвідчені та хоробрі люди – «хороші хлопці».

У наведеному випадку злочинець зіткнувся із озброєною кваліфікованою охороною, котра готова та воліє зруйнувати його плани, що і відбулося лише за 80 секунд.

Посилення контролю над зброєю, як виявилося, не змогло б запобігти масовому розстрілу в середній школі Арапахо.

А от «хороший хлопець зі стволом» відвернув розправу і цілком імовірно, що його вчинок допоміг уникнути набагато більшій кількості жертв.

І губернатор Джон Хікенлупер має бути вдячним цьому чоловікові.

Коментарів (3)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати