Що таке пістолет з ударниковим УСМ?

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin

Пістолети з ударниковим та курковим УСМПістолети з ударниковим та курковим УСМ

Пістолет з ударниковим УСМ відрізняється тим, що замість зовнішнього курка у нього внутрішній ударник, який наколює капсуль набою.

Ця ідея вперше з'явилася у 1919 році і набула популярності у 1980-х роках з розквітом компанії Glock, яка здобула широку популярність серед правоохоронних органів, військових підрозділів та цивільного населення завдяки своїй простоті, надійності та універсальності.

Ударник у таких пістолетах - це металева деталь, що знаходиться під натягом пружини і чекає на активацію від натискання на спусковий гачок. Після натискання на спусковий гачок ударник звільняється, вдаряє по капсулю набою і запалює порох, що призводить до пострілу в патроннику.

Устрій пістолета з ударниковим УСМУстрій пістолета з ударниковим УСМ

На відміну від пістолетів з курковим УСМ, тут не потрібно зводити зовнішній курок. В результаті отримуємо кожне натискання на спусковий гачок з передбачуваним зривом і ресетом.

Переваги пістолетів з ударниковим УСМ

Однією з ключових переваг пістолетів з ударниковим УСМ є простота конструкції, що означає меншу кількість деталей, які можуть вийти з ладу або потребувати технічного обслуговування. Це також робить зброю дешевшою, оскільки вона потребує меншої кількості деталей та механічної обробки.

Простота розбирання та збирання також робить їх практичними для використання правоохоронними органами та військовими в польових умовах, а також для власників зброї, які не мають досвіду поводження зі зброєю. Крім того, завдяки меншій кількості рухомих частин, такі пістолети демонструють виняткову надійність в умовах високих навантажень.

Розібраний GlockРозібраний Glock

Рівномірний спуск - характерна риса пістолетів з ударниковим УСМ, сприяє точності та купчастості стрільби. Оскільки ударник частково зводиться, коли пістолет заряджається, і немає курка, який треба зводити, такі пістолети часто мають легший і коротший хід спускового гачка.

Пістолети з ударниковим та курковим УСМПістолети з ударниковим та курковим УСМ

Відсутність зовнішнього курка покращує профіль пістолета, що полегшує його носіння і приховування. Також більшість пістолетів з ударниковим УСМ мають повністю герметичний затвор, що запобігає потраплянню бруду і сміття всередину затвора і несправностям.

Недоліки пістолетів з ударниковим УСМ

Спуск ніколи не буде таким чітким і легким, як у пістолета з УСМ одинарної дії, як, наприклад, у M1911. Багато досвідчених стрільців стверджують, що на пістолетах Sig Sauer між стіною спускового гачка і моментом зриву відчувається певна «каша». Як наслідок такі пістолети, як правило, менш придатні для стрільби по мішенях або змагальної стрільби, де віддається перевага легшому спуску.

Такі пістолети, як правило, менш придатні для стрільби по мішенях або змагальної стрільбиТакі пістолети, як правило, менш придатні для стрільби по мішенях або змагальної стрільби

Крім того, у деяких людей виникають побоювання щодо безпеки пістолетів з ударниковим УСМ. Оскільки ударник частково зведений, він з більшою ймовірністю може вистрілити, якщо випадково натиснути на спусковий гачок або впустити пістолет. Є й люди, які віддають перевагу пістолетам з курковим УСМ просто через відчуття у руці.

Пістолети з ударниковим УСМ толкові?

Незважаючи на деякі недоліки, пістолети з ударниковим УСМ стали дуже популярними серед правоохоронних органів, військових та цивільних.

Одними з найпопулярніших пістолетів сьогодні є Glock 19Smith & Wesson M&P та Sig Sauer P320. Ці пістолети вважаються одними з найнадійніших, що пояснює, чому багато організацій взяли їх на озброєння.

Ви не помилитеся, обравши пістолет з ударниковим УСМ для службового використання та самозахисту.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11295,2 Переглядів: 262 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати