На Херсонщині затримано чоловіка який продавав зброю та боєприпаси

| Військова зброя та техніка, Нелегальна зброя, Кримінал | Автор: Web admin

Вилучені предметиВилучені предмети

Поліцейські викрили чоловіка, який збував зброю та боєприпаси армійського зразка. Фігуранта затримали під час продажу гранатомета та гранат. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Начальник Бериславського районного відділу поліції Сергій Курділов розповів, що спільна група правоохоронців отримала інформацію про те, що 46-річний раніше судимий житель Бериславщини намагається незаконно продати зброю та боєприпаси. Поліцейські встановили, що підозрюваний обстежує деокуповані території області та розшукує на покинутих позиція військ рф зброю та боєприпаси. Поліцейські задокументували два факти збуту ним небезпечних предметів.

Під час першого епізоду фігурант продав за 5000 гривень гранатомет РПГ, гранату РГО та запал до неї. Згодом він збув ще один гранатомет РШГ-2 та чотири гранати РГН із запалами. Цього разу свій «товар» «продавець» оцінив у 4000 гривень.

Вилучені предметиВилучені предмети

Зловмисника затримали під час другої спроби збуту. Також правоохоронці провели у помешканні фігуранта санкціонований обшук. Там виявили ще п’ять гранат, три запали та майже сотню патронів різного калібру. Усе вилучене направили на експертизу.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі за погодженням із прокуратурою йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Фігуранту судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Вилучені предметиВилучені предмети

 * * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11304,2 Переглядів: 42 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати