Найкраща зброя під набій .22 LR для прихованого носіння

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin

Найкраща зброя під набій .22 LR для прихованого носінняНайкраща зброя під набій .22 LR для прихованого носіння

Чи є зброя під набій .22 LR хорошим вибором для прихованого носіння? У більшості випадків, мабуть, ні. Але іноді буває, що інших варіантів немає.

Балістичні характеристики цього набою нижчі за середні, а відмови трапляються набагато частіше, ніж у набоїв з центральним запаленням. Але набої .22 LR також мають свої переваги – це ледь відчутна віддача та низька вартість. Для деяких людей це означає, що вони мають набагато більше можливостей тренуватися, розвиваючи навички та впевненість у собі.

Оскільки проблеми з надійністю набою .22 LR є дуже серйозною проблемою, до вибору зброї треба підійти дуже ретельно.

Найкращі курносі револьвери під набій .22 LR

Smith & Wesson 43 CSmith & Wesson 43 C

Курносий револьвер з УСМ подвійної дії – це чудовий вибір під даний набій, який дозволить уникнути більшості проблем з надійністю. Вони не ідеальні, особливо якщо не чистити їх регулярно, але найгірше, з чим можна зіткнутися, - це відмова запалення капсуля. У такому випадку потрібно просто знову натиснути на спусковий гачок і продовжити стріляти.

Одними з найкращих таких револьверів є Smith & Wesson 43 C та Ruger LCR 22. Smith & Wesson 43 C важить близько 350 г з повним барабаном набоїв і приносить масу задоволення під час стрільби. Він має велику мушку з білою точкою та цілик у вигляді прорізі в рамці. Спуск не наймʼякіший, потрібно прикласти зусилля близько 5,5 кг. Але тут є і свій плюс – якщо навчитися справлятися з таким спуском, то перехід на калібр .38 або .357 пройде абсолютно без проблем.

Ruger LCR .22 LRRuger LCR .22 LR

Ruger LCR 22 важить трохи більше – 440 г у спорядженому стані, але має мʼякший спуск. Барабан вміщує 8 набоїв. Більш детальне порівняння даних револьверів показане у відео.

The Best .22 LR Handguns for Concealed Carry

Найкращі кишенькові пістолети під набій .22 LR

На ринку представлено всього дві такі моделі. Перша – це Beretta 21A Bobcat, який має відкидний ствол як у Beretta 950, завдяки чому його можна зарядити без пересмикування затвора-кожуха. Він має прапорцевий запобіжник, кнопка скидання магазина розміщена на лівій стороні рамки, а його мініатюрні прицільні пристосування майже ніяк не допоможуть у прицілюванні.

Beretta 21A BobcatBeretta 21A Bobcat

УСМ в режимі подвійної дії – дуже важкий, з довгим ходом спускового гачка, але в режимі одинарної дії – він чудовий, і має дуже короткий ресет. Цей малюк набагато менший за револьвер, але в іншому він не має жодних реальних переваг. У зарядженому стані він приблизно на 30 г важчий за модель 43 C. Ємність магазину така ж. Під час першого пострілу спусковий гачок нічим не кращий. Приціл набагато гірший. Він набагато чутливіший до набоїв. І якщо потрібно буде усунути несправність, то втримати цей маленький затвор буде нелегко.

Другим варіантом є модель Taurus PT-22, або ж Phoenix Arms HP22 та Bersa Thunder 22, які є трохи більшими у розмірах. Але, носіння зброї під набій .22 LR - це вже великий компроміс. Носіння маленького напівавтоматичного пістолета під цей набій - ще більший компроміс. Якщо у вас справді немає іншого вибору, то чи варто випробовувати долю, довіряючи своє життя напівавтомату під набій .22 LR, який був розроблений для того, щоб бути якомога дешевшим у виробництві, наскільки це можливо?

Найкращі компактні пістолети під набій .22 LR

Якщо потрібен компактний пістолет під дрібнокаліберний набій – Smith & Wesson M&P 22 Compact – найкращий вибір. Він має гарний УСМ одинарної дії і дуже добре продуманий прапорцевий запобіжник. Заводські прицільні пристосування пристойні, і якщо ви захочете їх замінити, є кілька варіантів, які можна придбати на вторинному ринку.

Однак все відносно, оскільки він все ще має ті ж недоліки, які притаманні будь-якому пістолету під набій .22 LR. Якщо цей калібр приваблює вас не стільки дешевизною набоїв, скільки зменшеною віддачею, то, можливо, є кращі варіанти для самозахисту. Наприклад, .380 M&P Shield EZ дуже схожий на M&P .22 Compact, але стріляє набоєм, який краще підходить для бойового пістолета.

Smith & Wesson M&P 22 Compact з адаптером під глушник від EWK Arms.Smith & Wesson M&P 22 Compact з адаптером під глушник від EWK Arms.

Думки про інших претендентів

Ruger SR-22: У автора був такий деякий час. Це непоганий пістолет, але він не такий надійний, як M&P Compact. Спусковий гачок не дуже. Що дійсно дратувало, так це запобіжник. Це, мабуть, єдиний запобіжник, який потрібно натискати вгору, а для зняття з запобіжника - вниз.

Walther P22: Довгий час ці пістолети були відомі затворами-кожухами, які тріскалися та іншими цікавими поломками. Імовірно, виробник переглянув конструкцію, і тепер вони стали кращими. Але ці пістолети виробляються не на тому ж заводі і не за тими ж стандартами, що й їхні пістолети під набої центрального запалення, тому не варто довіряти їм своє життя.

Walther PPK/S .22 LR: Сучасні моделі, що випускаються, мають новішу конструкцію, ніж у P22, і поки що не мають такої поганої репутації.

SIG P938 .22 LR: Кілька років тому компанія SIG Sauer почала випускати версію свого пістолета P938 під набій .22 LR з довшим 4-дюймовим стволом. Автору довелося постріляти з нього протягом кількох тижнів, і він виявився досить гарним варіантом. Але найцікавіше те, що виробник також пропонував версію з 3-дюймовим стволом з нічними прицільними пристосуваннями. Це означає, що він має ті ж розміри, що і 9-мм P938, тому кобуру міняти не потрібно.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11327,2 Переглядів: 100 - 0 +
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати