Депутати пропонують заборонити силовикам використовувати зброю проти протестувальників

| Політики та зброя, Силові структури, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

ПМОП ПМОП "Беркут"

Група депутатів від ВО «Батьківщина» пропонує Верховній Раді України заборонити працівникам правоохоронних органів використовувати зброю проти учасників зборів, походів, мітингів і демонстрацій.

Відповідний законопроекті № 4032 зареєстрований в парламенті 28 січня. Авторами документа є депутати Юрій Одарченко, Степан Курпіль, Олександр Чорноволенко та Роман Ілик.

«Пропонується заборонити застосування зброї, в тому числі не летального дії, проти учасників мирних походів, мітингів і демонстрацій. Єдиним винятком повинно бути запобігання безпосереднього нападу, що загрожує життю і здоров´ю людини», йдеться в пояснювальній записці до документа.

Також законопроектом пропонується заборонити застосування сили, затримання або арешт журналістів, які висвітлюють масові акції протесту.

Крім того, автори документа пропонують Кабінету міністрів скасувати постанови від 22 січня № 12 «Про затвердження порядку проведення додаткових заходів захисту безпеки громадян», № 13 «Про внесення змін до пункту 12 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку» та № 14 «Про внесення змін до пункту 16 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку».

Нагадаємо, з 28 січня набуло чинності положення про спецпідрозділ МВС «Беркут». Серед іншого воно також дозволяє бійцям спецпідрозділу застосовувати заходи фізичного впливу, прийоми рукопашного бою, спецзасоби і вогнепальну зброю.

Коментарів (6)

  • Поглянте на це лице на фото в верху:"спеціально навчена особина,проффесіонал з "одухотворенним",а не перекошеним від люті обличчам вицілюе мішень серед тих людей яких повинен захищати" і 100 % знае ,що у відповідь не отрима кулю в "високе чоло Сократа".

  • 30.01.2014 17:47
    #
    - 1 +

    Красиво извернулись : "Единственным исключением должно быть предотвращение непосредственного нападения, угрожающего жизни и здоровью человека"
    Какого человека? В законе "О милиции" ст. 14 написано первым пунктом САМОЗАЩИТА, а тут какого то "человека" прицепили.

  • 30.01.2014 20:47
    #
    - 2 +

    Цікаво, в якій країні світу дозволено стріляти в мирних демонстрантів? Інше питання в тому, за якими критеріями наша влада визначає це мирна демонстрація або ні. Якщо хвалить владу, значить мирна, якщо критикує, значить не мирна. Така оцінка притаманна будь-якій владі.

    • 04.02.2014 09:37
      #
      - 0 +

      На самом деле во многих странах - Украина, к сожалению тут не первая и не последняя...
      Ну и о мирности тоже стоит подумать - когда в толпе мирных протестующих появляются люди с арматурами и коктелями молотова с точки зрения беркута вся толпа перестает быть мирно протестующими, пускай даже процент "немирных" там небольшой...

  • 01.02.2014 23:38
    #
    - -1 +

    В Украине если власть перестанет стрелять в народ она очень быстро перестанет быть властью.

  • Ми обираемо людей у владу ,щоб в нас потім стріляли?
    Давайте зробим перший крок і почнем поважати себе, а потім заставимо й представників влади .поважать і розуміть не ми на їх працюєм ,а вони наймані працівники . і про це не можуть забувать ні на секунду!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати