Військові бункери Швейцарії

| Військова зброя та техніка, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Бункери ШвейцаріїБункери Швейцарії

Вони схожі на повітки, будинки і ферми. Але якщо ви наблизитеся впритул, то побачите, що вікна, штори, дверні коробки та балкони намальовані на бетоні. А за віконницями заховані гармати і входи до величезних підземних бункерів.

Так звані «фальшиві шале» в Швейцарії з'явилися у відповідь на погрози нацистської Німеччини. Щоб захистити нейтралітет Швейцарії, більше ніж 26 000 цих військових об'єктів були побудовані по всій країні. Багато хто з них діють досі, незважаючи на те, що Друга світова війна закінчилася.

Военные бункеры Швейцарии

Разом з тим керівництвом армії були створені таємні військові об'єкти не тільки поблизу кордонів. У серці недосяжних високогірних Альп, був створений «Національний редут», як останній оплот оборони – справжня фортеця з багатьма милями підземних ходів, які розташовані кількома рівнями і обладнані численними гарматами великого калібру. Інформація про «Національний редут» понині є закритою.

З 1995 року ряд бункерів закрили і перепрофілювали, хоча звісно, що замість них швейцарці, які знаються на тунелях, побудували нові. В цей же час було офіційно оголошено і про існування «Національного редуту».

І, незважаючи на те, що керівництво армії дозволило акредитованим журналістам частково ознайомитися з внутрішнім інтер'єром фортеці, однак точне місце розташування входів і виходів знімати заборонено – це як і раніше державна таємниця.

Бункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери ШвейцаріїБункери Швейцарії

 

1,0 1 -1 11
Коментарів (3)

  • 27.11.2014 14:41
    #
    - 1 +

    Найкумедніше в цьому те, що швейцарці і німці розмовляють здебільшого однією мовою. Але чомусь не захотіли горяни в "німецький мірь"

  • 29.03.2015 02:27
    #
    - 0 +

    А ядерное оружие у них есть?

    • 29.03.2015 06:57
      #
      - 0 +

      Они свернули свою ядерную программу. Так что официально нет.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати