Вибір між УСМ подвійної та подвійної/одинарної дії

| Навчання, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

 Який тип УСМ кращий?Який тип УСМ кращий?

Зовсім нещодавно закінчилася щорічна виставка SHOT Show у Лас-Вегасі. Цього року, як і завжди, виробники зброї представили десятки нових моделей зброї.

На таких виставках кожен шанувальник зброї мріє стати мільйонером, аби отримати можливість придбати всі новинки.

Частину цієї зброї оснащено Ударно-спусковим механізмом (УСМ) подвійної дії (т.зв. " УСМ безпечного типу"), а іншу частину – УСМ подвійної/одинарної дії. Безліч людей, особливо серед новачків, не зовсім розуміють у чому відмінність між цими УСМ, тому сьогодні ми проведемо короткий лікнеп по цій справі.

Для початку розглянемо два пістолети для прихованого носіння: Glock 19 та Smith&Wesson M&P 9mm. Обидва пістолети оснащені УСМ подвійної дії. Це означає, що в конструкції пістолета не потрібно одводити курок і зусилля, яке потрібне для тиснення на спусковий гачок, однакове для кожного пострілу. Тому, УСМ подвійної дії працює досить просто.

Прикладом пістолета подвійної/одиночної дії є Beretta 92FS. При першому пострілі ударник опущений і постріл проходить у режимі подвійної дії УСМ. Тому, хід спускового гачка під час першого пострілу буде довшим. Однак після першого пострілу, запускається черговий цикл роботи УСМ, що встановлює курок у зведене положення, замість характерного для УСМ подвійної дії опускання.

Тому, при другому пострілі хід спускового гачка буде набагато меншим і м'якішим, оскільки курок вже виконав частину свого робочого циклу і знаходився у зведеному положенні.

Використовуючи пістолети з УСМ подвійної/одиночної дії дуже важливо пам'ятати, що виконавши кілька пострілів, перед поверненням пістолета до кобури, необхідно опустити одведений курок за допомогою спеціального важеля. Ця дія повертає курок в опущене положення і переводить УСМ у режим подвійної дії.

Інакше кажучи, для вашої ж безпеки не тримайте в кобурі пістолет, УСМ якого знаходиться у режимі одинарної дії.

Щодо тиснення на спусковий гачок, поміж прихильників обох видів УСМ постійно ведуться суперечки. Одні хочуть, щоб кожне натискання на спусковий гачок було однаковим по зусиллю і довжині ходу. Інших не хвилює, що перший постріл буде трохи відрізнятися від наступних – їм важливо перевести УСМ у режим одиночної дії з коротшим ходом спускового гачка.

Таким чином, однозначної рекомендації з обрання між двома цими типами не існує. Все залежить від власних уподобань. Якщо вирішите придбати пістолет з УСМ подвійної/одиночної дії, не забудьте попрактикуватися у стрілянні.

Багато-хто, коли стріляє на практичних заняттях, займається "чітерством", використовуючи лише режим одиночної дії Ударно-спускового механізму. Насправді ж, дуже важливо відпрацьовувати увесь процес: виймання з кобури, виконання першого пострілу (УСМ в режимі подвійної дії) та наступних пострілів (УСМ в режимі одиночної дії). Тільки так можна підготувати себе до реального збройного протистояння.

І знову нагадаємо про безпеку: виконавши кілька пострілів із пістолета з УСМ подвійної/одиночної дії, не забудьте зняти курок зі взводу. Якщо все сказане вище вас заплутало – не хвилюйтеся. Все не настільки складно, як здається вперше.

Просто спробуйте постріляти зі зброї з УСМ обох типів, щоб віднайти свої уподобання. До речі, результат може вас дуже здивувати!

1,0 1 -1 5
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати