Цільовий спортивний пістолет "Desert Eagle"

| Змагання, Короткоствольна зброя, Полювання | Автор: Web admin
По-русски In English

Desert EagleDesert Eagle

Пістолет "Desert Eagle" від свого початку є американською зброєю, яка була розроблена у 80-х рокаж інженерами компанії Magnum Research Inc. з міста Пілладжер (штат Міннесота).

Однак він випускався і випускається понині компанією IMI – Israel Military Industries (на сьогодні відомої як IWI – Israel Weapon Industries Ltd.).

Всупереч поширеній думці, "Desert Eagle" ніколи не позиціювався як оборонна, службова або військова зброя, і ніколи не застосовувався в такому амплуа.

Ніде в світі, навіть у невеликих кількостях, навіть в силах спеціального призначення.

"Desert Eagle" дійсно занадто важкий, громіздкий та обтяжливий для носіння, щоб бути придатним до ролі службового пістолета або пістолета для самооборони.

А його великокаліберні боєприпаси – .357 Magnum, .44 Magnum, .50 Action Express – унеможливлюють в принципі контроль над зброєю в екстремальних ситуаціях. Більш того, через невелику місткість його магазину і складнощі монтажу глушника до ствола, його неможливо застосовувати у спеціальних операціях.

"Desert Eagle" ніколи не був нічим іншим, аніж спортивним пістолетом, який спеціально призначений для стріляння по силуетах на далеких дистанціях або полювання на велику дичину.

Особливо в Сполучених Штатах, де полювання з пістолетом дозволено і мисливцям на ведмедів та інших великих звірів потрібен пістолет великого калібру для добирання підранків.

"Desert Eagle" може мати різну довжину ствола, різні конфігурації та три різні калібри

З іншого боку, найліпшим способом стріляння з "Desert Eagle" є стріляння з упору, а не зі стійки, як це зображають герої голлівудських бойовиків. Ось чому елітні варіанти "Desert Eagle" поставляються разом із 11-мм напрямною або планкою MIL-STD-1913 "Picatinny" для монтажу оптики.

Вищевказане розвінчує більшість міфів навколо цього монстра серед напівавтоматичних пістолетів одинарної дії.

Однак "Desert Eagle" протягом 25 років був невід'ємною частиною глобальної збройової культури і продовжує залишатися нею і понині. В наш час ці пістолети виготовляють зі стволами завдовжки 6" або 10" (152 або 254 мм) та з інтегральним дуловим компенсатором або без нього.

Газовідвідна система з обертовим затвором є практично мініатюрною копією затвора гвинтівки M16, яка має унікальну міцність і надійність навіть при використанні потужних боєприпасів калібру .357, .44 або .50.

Компанія Magnum Research Inc. – що наразі входить до складу групи Kahr Firearms Group – представила найновіші варіанти пістолета "Desert Eagle" в 2014 році на виставці IWA & OutdoorClassics в Нюрнберзі.

Як і майже всі інші продукти Kahr Firearms Group, "Desert Eagle" експортуватиме до Європи фірма Ferkinghoff GmbH; в багатьох європейських країнах дата його появи була точно невідома, проте з появою "централізованого" європейського імпортера, вона має незабаром стати відомою.

1,0 1 -1 3
Коментарів (8)

  • 25.03.2014 11:11
    #
    - 1 +

    карманный танк)

  • 25.03.2014 13:36
    #
    - 0 +

    Когда-то мелькала информация что этот пистолет был принят каким-то польским спецподразделением как дополнительное оружие.

  • 25.03.2014 13:44
    #
    - 1 +

    Хорошее вспомогательное запасное оружие, если ты конечно идешь охотится на медведя.

    • 25.03.2014 18:57
      #
      - 0 +

      А согласитесь, хотелось бы пострелять из такой карманной гаубицы? Правда, для повседневного ношения великоват, да и тяжеловат.

  • 25.03.2014 20:19
    #
    - 0 +

    всё ровно, что носить в штанах 0,5 пива)

  • 09.04.2014 13:19
    #
    - 0 +

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати