СБУ затримала шпигуна з придністровського КДБ

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin
По-русски

ЗатриманийЗатриманий

30 березня 2014 року Службою безпеки України припинено розвідувальну акцію Комітету державної безпеки самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки, спрямовану проти України.

У результаті проведення спецоперації контррозвідка СБ України затримала «на гарячому» капітана КДБ самопроголошеної ПМР С. Кузьмука під час його зустрічі з агентом – громадянином України.

Встановлено, що шпигун намагався налагодити канал незаконного постачання зброї та боєприпасів з території Придністров’я в Україну з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації та зриву виборів президента України.

Крім того, офіцер КДБ збирав розвіддані стосовно військових частин Збройних сил України, їх передислокації, стану боєготовності, сил та засобів Державної прикордонної служби України.

Власними показами С. Кузьмук підтвердив свою належність до кадрового складу КДБ ПМР та повідомив, що безпосереднє керівництво розвідувальною операцією проти України та створення каналу постачання зброї в нашу державу здійснював співробітник Управління розвідки (так зване управління А) КДБ ПМР Стахурський Анатолій Володимирович.

Враховуючи наявність у С.Кузьмука паспорта громадянина Молдови, розпочато процедуру передачі його до правоохоронних органів Республіки Молдова.

1,0 1 -1 2
Коментарів (2)

  • 01.04.2014 09:30
    #
    - 2 +

    А чому його передають Молдові? Вчинив злочин проти України, тож судити його потрібно тут, і сидіти в тюрмі він має нашій.

  • А что, "агент" подготавливал вторжение войск Приднестровья в Украину?
    А агентов Папуа-Новой Гвинеи наше СБУ не ловит время от времени?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати