Американцям, котрі пройшли прискорені курси, відмовилися видавати ліцензії на носіння зброї

| Навчання, За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

Кандидати на отримання ліцензії на носіння зброї зобов'язані пройти 16-ти годинний курс індивідуальних занять з інструкторомКандидати на отримання ліцензії на носіння зброї зобов'язані пройти 16-ти годинний курс індивідуальних занять з інструктором

В Іллінойсі, після недавніх змін у законах штату, кандидати на отримання ліцензії на носіння зброї зобов'язані пройти 16-ти годинний курс індивідуальних занять з інструктором.

Таким чином, багато сертифікованих інструкторів, які пропонують курси частково або повністю в он-лайн режимі, опинилися зі своїми учнями в складній ситуації.

«Суспільство очікує, що інструктори забезпечать для своїх учнів повне розуміння і ретельну теоретичну й практичну підготовку, яка відповідатиме вимогам законодавства, – заявив начальник поліції штату Хірам Грау у прес-релізі в понеділок: – Якщо інструктори не виконують цих вимог, то виникає загроза безпеки і цілісності навчального процесу».

Постраждалим поліція пропонує знову пройти курси без повторної сплати мита за представлення заяви на видачу ліцензії, що коштує $ 150.

Цим подіям передував скандал із двома інструкторами, котрі втратили свої сертифікати на право навчання. Підготовку 98 осіб, які пройшли навчання у цих інструкторів, було визнано незадовільною через недостатню кількість годин підготовки. Цим заявникам було відмовлено у видачі ліцензії.

Не лише Земля Лінкольна (Іллінойс) не застрахована від недбайливих інструкторів. За минулий рік поліція Міссурі нарахувала 1700 власників ліцензії на носіння зброї, котрі отримали від інструкторів недостатню підготовку. В Огайо в схожій ситуації опинилися 600 чоловік.

Поліція штату вже відкликала сертифікати на право навчання щонайменше у 13 інструкторів, і помістила їхній список на своєму офіційному сайті.

Це менше 1% від 2700 сертифікованих наразі інструкторів штату Іллінойс. Інструкторам, які спробують ошукати своїх студентів або державу, загрожуватиме більш близьке та менш приємне знайомство з поліцією штату.

«У будь-якій системі не можна на 100 % виключити можливість махінацій. Ми докладаємо зусиль, щоб студенти повідомляли про можливі зловживання і хочемо нагадати громадськості, що порушення законодавства може призвести до кримінального провадження і навіть до тюремного ув'язнення» – наголосив начальник поліції Іллінойсу Хірам Грау.

1,0 1 -1 3
Коментарів (2)

  • з тим щоб інструктаж і навчання було під жорстким контролем я згоден ...

  • 07.05.2014 13:14
    #
    - 1 +

    На самом деле молодцы, как правило эти краткие курсы реально не дают понимания ни о правилах безопасности ни о самом оружии.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати