Двері в НАТО відчинені для України - Расмуссен

| Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Двері в НАТО відчинені для УкраїниДвері в НАТО відчинені для України

Північноатлантичний Альянс посилюватиме партнерство з Україною та залишає двері для можливого вступу України в НАТО відчиненими.

Про це у четвер у своєму виступі у Братиславі на Міжнародній безпековій конференції GLOBSEC 2014 заявив генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, повідомляє прес-служба НАТО на своєму сайті.

"Ми поглиблюватимемо наше партнерство з Україною та іншими партнерами НАТО. Також залишаємо наші двері відчиненими для тих країн, які бачать своє майбутнє у НАТО", - сказав Расмуссен.

Очільник НАТО наголосив, що перед лицем агресії Росії необхідно підтримати принцип, який передбачає, що кожна країна повинна мати право вибору свого майбутнього, включаючи членство у військовому Альянсі.

Разом з тим, Расмуссен нагадав, що Росія, підписавши Хартію Європейської безпеки, погодилася дотримуватися згаданого принципу. Крім того, із підписанням цього документу РФ зобов'язалась дотримуватись принципу, що жодна з держав не має права вважати іншу такою, що входить до сфери її впливу. За словами Расмуссена, ці принципи також містяться у Статуті ООН, Гельсінському Заключному акті та Основоположному акті Росія-НАТО.

"Таким чином те, що ми бачимо зараз в Україні, - кричуще порушення засад європейської безпеки", - сказав Расмуссен.

1,0 1 -1 2
Коментарів (3)

  • 18.05.2014 09:24
    #
    - 0 +

    Чув що в НАТО не приймають країни з территоріальними проблемами. Правда, ні? Кому ще не зрозуміло що Путіну вже по цимбалах всі принципи, засади і зобов'язання?

    • 20.05.2014 01:22
      #
      - 1 +

      Там не рады кандидатам с любого рода проблемами. НАТО - не благотворительная организация, защита униженных и обездоленных в уставе не прописана. От кандидатов в члены ожидают, что они способствовать безопасности в Североатлантическом регионе и не будут пытаться перекладывать решение своих, в т.ч. территориальных, проблем на партнеров.

      Т.е. Украине, конечно, выгодно было бы сейчас вступить в НАТО и чужими руками решать вопросы с аннексией территорий, но там же тоже не дураки сидят... Им с этого какая выгода?

  • Смотря что понимать под территориальными проблемами. В свое время Турция и Греция стали членами НАТО. Но территориальные претензии друг к другу у них до сих пор.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати