У Києві стартував призов на строкову військову службу

| Законодавство, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

У Києві стартував призов на строкову військову службуУ Києві стартував призов на строкову військову службу

В КМДА повідомили про старт призову на строкову військову службу.

Відповідно до попереднього планового завдання Київ повинен відправити до лав Збройних сил України та інших військових формувань 1308 осіб.

Згідно з вимогами директиви Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України відправка молодого поповнення до лав ЗСУ та інших формувань із збірного пункту Київського міського військового комісаріату розпочнеться 4 червня і триватиме до 31 липня поточного року.

«На нас здійснили підступний напад, і тепер ми повинні завжди бути напоготові. Сьогодні українське військо потребує належного матеріально-технічного та фінансового забезпечення. Міська влада максимально сприятиме формуванню лав Збройних сил. Я доручив головам районних призовних комісій проаналізувати стан справ із підготовки призову на місцях, дати реальну оцінку роботи та поставити конкретні завдання щодо організації цієї роботи. Крім того, необхідно налагодити роботу призовних комісій з головним управлінням МВС України у м. Києві», – повідомив перший заступник голови КМДА Богдан Дубас.

«На мою думку, це дасть змогу в зазначені терміни укомплектувати команди призовниками і в цілому виконати завдання захисту держави», – зауважив Богдан Дубас.

Коментарів (5)

  • Усе ж таки вважаю, що строкову службу відновлювати не слід. Це одвічний дерибан бюджету та матеріально-технічних ресурсів для чиновників всіх рівнів. На цьому виросла військова корупція на в СРСР, наслідки якої ми відчуваємо по сьогодні. Крім того, який сенс заганяти тих, хто не хоче служити, хто буде уникати службу правдами та неправдами? Мова не про загальну мобілізацію, коли мають йти всі, незалежно від того: хочеш, чи ні, можеш, чи ні. Служити мають тільки за покликом, та після купи перевірок-тестів-заліків, бо дуже вже специфічний це вид діяльності - війна (найскладніший вид діяльності людини).

    • 30.05.2014 11:35
      #
      - 0 +


      Ярослав вы считаете что так просто возможно моментом все переменить и реформировать ? Наврятле, будет очень уж не просто отогнать от от корыта тех свиней что там засиделись. Реформы нужны и кардинальные. Но как ? Уже обсуждали парадигму будущей армии Украины, было много разных мнений и довольно полярных.

      Мне интересно есть ли среди нас депутаты ? Где вы ? Аль забыли про закон "Про народных депутатов" вы же представители законодательной власти, вы должны быть гласом народа, а не клубом по интересом для собственного финансового интереса!
      Раз среди вас есть патриоты нужно не только "Закон о Оружии", а также "О гражданском контроле" чтобы каждый служащий отчитывался за свои поступки, и нес наказание за нарушение закона. А также нужна Люстрация тех кто оказался неэффективен в выполнении своих обязанностей, кто запятнал честь етс.

      • 02.06.2014 00:38
        #
        - 0 +

        Вроде большие дядьки все, а по-прежнему в депутатские сказки верите..

        • 02.06.2014 22:16
          #
          - 0 +

          Раньше тоже как вы не верил что возможно что либо поменять в этом государстве, а теперь верю. И буду прилагать к этому усилия. Возможно кто то будет стоять в сторонке и крутить пальцем у виска, но это его выбор быть пассивным обывателем. Я же сделал свой выбор.

      • Строкова служба можлива тільки в таких країнах, як СРСР та КНДР, де вся економіка та життєвий устрій заточені під ВПК. Але навіть такий тип масової армії (масової не значить професійної) не відповідає сучасності. Всі воєнні конфлікти після Другої Світової показують, що вже не буде масових атак піхоти з криком "Ура!" та проривів танкових корпусів на глибину фронту противника. Технології зовсім інші. Якщо ми говоримо про сьогодні, то маємо розуміти, що наша армія, щоб відповідати сучасним викликам має бути супер-професійною, а це можливо тільки якщо в ній добровільно служитимуть ентузіасти. Крім цього, Швейцарська модель - це не строкова служба, а резервістська, тобто по-життєва. Зовсім інший підхід та засади і, крім того, в них також є професійна армія. А свиней від корита при строковій служби ми ніколи не відженемо.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати