Зброя, наче лакмусовий папірець для нового «старого» уряду. За мотивами досягнень Майдану

| Політики та зброя, Самооборона, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

Зброя, наче лакмусовий папірець для нового «старого» уряду. З мотивів досягнень МайдануЗброя, наче лакмусовий папірець для нового «старого» уряду. З мотивів досягнень Майдану

Події 2013-2014 років в Україні, зокрема в Києві, змінили, напевно, і найзапекліших консерваторів. Всі розуміють, що необхідно щось робити, що як раніше вже ніколи не буде. Що ж вдієш – ми живемо в епоху змін, які наближені до глобальних.

Але мало-хто знає, що у відомого прокляття «Щоб ти жив у епоху змін» є і продовження: «Прокляття на тебе двічі, якщо не скористаєшся всім тим, що дають зміни».

Спробуємо проаналізувати, як можуть відгукнутися київські події на збройовому сегменті як України, так і інших країн колишнього СРСР. Майдан можна любити, можна ненавидіти, та, гадаю, всі погодяться із тим, що його варто розглядати, як певний дуже дорогий в усіх відношеннях експеримент.

До влади прийшли «інші» люди. І тепер всі уважно приглядаються до їхніх перших кроків. Однією з таких лакмусових папірців є доопрацювання збройового законодавства, модернізація його з похибкою на сучасність. Насправді ж для цього треба зробити не так багато: дозволити обіг КНЗ та холодної зброї, зменшити певні повноваження МВС та припинити раз і назавжди несправедливу практику, коли стрілець «апріорі винен».

Все просто, але водночас і все складно. Бо і знизу, і зверху розуміють, що у озброєної людини «зміщується точка збирання». Як по вченню Кастанеда і у хорошому розумінні. Тобто до права на захист додається і відповідальність з усіма наслідками цього. Заяложена фраза, проте її варто було повторити. Та це лише точка відліку, оскільки змінюється лад мислення.

А якщо змінився і закріпився новий лад, то значить зміни в житті – це лише питання часу. І якщо припустити, що таких от озброєних людей буде досить багато, то й деякі зміни відбудуться набагато швидше. І не тільки в Україні. Але це позитивний сценарій. Будемо сподіватися, що до кінця 2014 року відповідні закони таки ухвалять і громадянам України повернуть їхнє право на самооборону, котре було відібране у 1917-му. А за цим підтягнуться й усе інше.

Існує і негативний сценарій – що все спуститься на гальмах. У цьому випадку додати буде нічого, оскільки Система у кращому випадку змінить вивіску і все повернеться на круг свій. Ну, може зроблять деякі попущення, але не факт. Не будемо казати, хто зацікавлений в сценарії № 2, всі ми їх чудово знаємо і від щирого серця побажаємо їм невдачі.

Ну що ж, поживемо – побачимо. Тому що Майдан 3.0. може настати набагато швидше і набагато жорсткіше (тримаю кулаки, щоб це не сталося). Владодержці, пам'ятайте про те, що профілактика набагато дешевша за лікування.

Коментарів (7)

  • 19.06.2014 15:04
    #
    - 9 +

    Дай бог, щоб не було Майдану 3.0, бо буде кровавий. Люди, що вже не зможуть вірити нікому дуже небезпечні...

  • 19.06.2014 16:10
    #
    - 6 +

    при этом в нем примут участие с особым удовльствием представители всех регионов Украины, причем эти представители будут и вооружены, и обстреляны и яростны ввиду косяков "верхушки"... и будет Колиивщина...

  • 19.06.2014 20:01
    #
    - 6 +

    Майдан 3.0 не будет не мирным не долгим и да он будет очень вооруженный.

  • 21.06.2014 10:40
    #
    - 3 +


    Не тіште себе ілюзіями, влада добровільно зброю в руки народу не дасть. Треба жорстко проштовхувати закон про КНО, для цього потрібні свої люди у верховній раді. Головний аргумент влади; у людей і так багато зброї на руках. При цьому влада лукавить, забуваючи згадати, що велика частина цієї зброї знаходиться у злочинних елементів. Звичайні громадяни слабо озброєні і не мають головного зброї самооборони, нарізних пістолетів. Чому нарізний пістолет головна зброя самооборони! Тому - що пістолет досить легко постійно носити з собою на відміну від дробовика, який так само є дуже ефективною зброєю самооборони, але його складно постійно носити з собою.




Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати