США допоможуть Україні відгородитися від Росії колючим дротом

| Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

США в рамках программы помощи отгородят Украину от Крыма колючей проволокойСША в рамках программы помощи отгородят Украину от Крыма колючей проволокой

Уряд Сполучених Штатів профінансує захист українського кордону, вздовж якого незабаром може з'явитися колючий дріт.

Буде закуплено 2,5 тисяч котушок колючого дроту для захисту кордону з Кримом і східних територій України. Про це йдеться в повідомленні про укладення контракту на офіційному інтернет-ресурсі американського уряду Federal Business Opportunities.

"Колючий дріт необхідний державній прикордонній службі для захисту нещодавно встановленого кордону між материковою Україною і Кримським півостровом, а також для посилення східного кордону України", - йдеться в опублікованому документі.

Підрядником української прикордонної служби виступить київська компанія B.K. Engineering System. Сума контракту складає 435 тисяч доларів. Часові рамки встановлення дротяних огорож не зазначаються.

Закупівля дроту буде здійснюватися в рамках Антикризової програми допомоги Україні, затвердженої віце-президентом США Джозефом Байденом 22 квітня 2014 року.

Зазначимо, що влада неодноразово висловлювала намір відновити контроль над кордоном з РФ, через який бойовики отримують підкріплення, зброю і військову техніку.

Раніше Коломойський пропонував відгородитися від Росії стіною. Однак глава прикордонної служби України Сергій Астахов заявив, що з фінансових міркувань "реалізувати цю ініціативу дуже складно".

1,0 1 -1 1
Коментарів (7)

  • 15.08.2014 15:02
    #
    - 4 +

    Никакой политики - чисто бизнес!
    Вот так вот ненавязчиво "признали" Крым территорией России. Молодцы, чо!

  • 15.08.2014 15:33
    #
    - 3 +

    Краще побудувати стіну навколо европейскої частини РФ, а потім залити бетоом.

  • 15.08.2014 17:41
    #
    - 4 +

    Я бы еще и ров вырыл.

  • 15.08.2014 18:44
    #
    - 3 +

    [img]yabbi.ru[/img]

  • 16.08.2014 00:11
    #
    - 3 +

    І чим та "колючка" допоможе?! Кулеметні роботизовані доти, з частково підсиленням у вигляді автоматичних мінометних/вогнеметних систем. Два кілометри інтелектуальних мінних полів, ну а потім можливо і колючку натягнути. Ну и тактическое ядерное оружие конечно (с).
    А якщо без жартів, тощо та колючка дасть? Треба підсилювати погранців понад усе (технічне оснащення, зарплатня), а потім відповідальність таку сурову, щоб командири застав навіть спати боялись. От тоді, може що і буде.
    П.С. А залишками колючки треба обгородити сволоту у Раді, у три ряди.

  • 16.08.2014 13:10
    #
    - 0 +

    Сам по собі дей дріт не зіграє майже ніякої захисної ролі. Потрібно два ряда "колючки", між якими, в буферній зоні, буде декілька рядів протипіхотних та протитанкових мін.

  • 17.08.2014 14:48
    #
    - 0 +

    "для защиты недавно установленной границы между материковой частью Украины и Крымским полуостровом"- ОГО! Вот это опечаточка или оговорочка в документе!!!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати