В якій мірі ефективно бронювати звичайні автомобілі

| Військова зброя та техніка | Автор: Web admin
По-русски

ББМ «Козак» - став першим вітчизняним бронеавтомобілем, який був створений із використанням схеми MRAPББМ «Козак» - став першим вітчизняним бронеавтомобілем, який був створений із використанням схеми MRAP

16 вересня офіцери добровольчого батальйону «Київська Русь» спільно із засновником і главою «Науково-виробничого об’єднання «Практика» Олегом Висоцьким продемонстрували журналістам військову техніку для військових завдань.

На київському підприємстві звичайні автомобілі переобладнають у броньовані. Показ бойових машин пройшов в рамках семінару «Робота журналіста в умовах інформаційної та реальної війни» за участю відомих військових журналістів і бійців АТО.

Як розповів Олег Висоцький, на військові рейки його завод перейшов за 1,5 місяці, ще влітку. Першими виробами стали броньовані транспортні машини для прикордонних військ і бійців добровольчих батальйонів. Сьогодні вже 16 машин «Практики» захищають життя українських бійців. Серед них лише дві підприємство переобладнало за часткову оплату, а всі інші – повністю за свій рахунок.

Бійці АТО нову бронетехніку хвалять: за їхніми словами, «Практика» рятує життя. Боєць з позивним «Брат», каже: «Коли є вибір, в яку машину сісти, я сідаю в броньовану. Працювали по цим машинам і снайпери. Є подряпини і, я вважаю, що вони будуть набагато серйознішими. Але скло витримало. Я запитав у кулеметника, який стояв на турелі після першого бою: «Ну як?» Він каже – фарба відлітає, а броня тримає. Тобто витратні матеріали у нас – фарба. Спасибі вам величезне, спасибі колективу. Ви рятуєте життя і даєте нам впевненість».

НВО «Практика» за участю волонтерів виконало бронювання автомобіля КАМАЗНВО «Практика» за участю волонтерів виконало бронювання автомобіля КАМАЗ

Як розповіли представники «Практики», люди в машинах захищені з усіх боків, на 360 градусів: від кулі, розриву міни, випадкового уламка.

Олег Висоцький показав журналістам етапи бронювання машини і продемонстрував бійцям новий варіант бронювання «Форда» з особливо високими бортами. За словами бійців, вони на таких машинах навіть з бортами звичайного рівня змогли вивезти поранених з-під обстрілу.

Окрему увагу приділили «Козаку». Цей проект розробляється по завданню Міноборони, його основне завдання – протимінний захист, а не тільки «протикульова».

Про захист людей говорили і представники «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук та Юрій Карін. За словами Юрія, «журналістам потрібно ламати стереотипи, через які люди взялися за зброю».

За словами Олега Висоцького, одна тільки «Практика» за місяць може забронювати 50 автомобілів. «Для бійців робота – це захищати нас та всіх інших українців. Я можу зробити 50 машин в місяць. У кожній машині по 20 чоловік. Це тисяча людей поїхали на роботу. Мами, дружини, діти солдатів будуть знати, що їхній родич поїхав на роботу повністю захищеним», – каже Олег Висоцький.

1,0 1 -1 6
Коментарів (1)

  • 19.09.2014 14:31
    #
    - 0 +

    Доброго дня всім!!! бронювати авто звичайно це добре але чому ви прфісійні, скажімо зброярські, журналісти не висвітлюєте вартість тих самих КРаЗів та зарубіжних аналогів які робляться професійно а не переробляються як вказано в статті, чому КРаЗ дорожчий за аналог США ? Чекаю на відповідь


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати