За п'ять років агенти ATF загубили 76 одиниць вогнепальної зброї

| Силові структури, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Іржавий пістолет Smith&Wesson, окислений значок агента казначейства США і пейджерІржавий пістолет Smith&Wesson, окислений значок агента казначейства США і пейджер

У посохлому озері Кастаік, в Каліфорнії, рибалці вдалося виловити вельми незвичайну здобич: рюкзак федерального агента, що пролежав на дні 22 роки.

В замуленому рюкзаку знайшли іржавий пістолет Smith&Wesson, окислений значок агента казначейства США і пейджер.

Речі відстежили і виявилося, що в 1992 році федеральний агент, котрий і досі працює в ATF, загубив їх на риболовлі. Іронія в тому, що він склав речі в рюкзак для того, щоб не загубити. Та спіткала невдача, потонув увесь човен.

«Ми відразу зрозуміли, що рюкзак пробув під водою довго, коли побачили пейджер» – сказав заступник шерифа Джонні Джонс. Значок агента казначейства також застарілий, адже в 2003 ATF перейшло під юрисдикцію міністерства юстиції.

Варто зауважити, що випадки, коли агенти гублять зброю – не рідкість. Лише за останні 4 роки агенти ATF загубили 49 стволів, серед яких був кулемет.

Одного разу агент загубив свого пістолета Glock після пияцтва в барі. А було так, що двоє 6-річних дітей знайшли у водостіку Smith&Wesson калібру .357, а агент, котрий загубив цю зброю, навіть не заявив про це. Отямився він лише коли ця історія з'явилася в газетах.

Всі ці випадки спливли завдяки аудиту міністерства юстиції, проведеному в 2008 році. Тоді було з'ясовано, що агенти ATF в період з 2002 по 2007 роки загубили 76 стволів. Це у три рази більше, ніж аналогічні випадки в ФБР або Управлінні по боротьбі з наркотиками.

Коментарів (3)

  • 13.10.2014 09:27
    #
    - 0 +

    Работа у них такая нервная - то бухло, то курево... На оружие уже времени не остается. ;-)

    • 13.10.2014 12:19
      #
      - 1 +

      Дык в списке (Alcohol, Tobacco, Firearms) на последнем месте стоит, чему удивляться?))

  • 13.10.2014 15:01
    #
    - 0 +

    76? Да они по сравнению с нашими силовиками просто дети!) Только в этом году сравнить с количеством, пропавших из МВД)))


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати